Stiri si curiozitati

Cea mai puternică rugăciune de dezlegare a Sf. Vasile cel Mare. Rostește-o la vreme de grea suferință și întristare

Publicat: 30 dec. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cea mai puternică rugăciune de dezlegare a Sf. Vasile cel Mare. Rostește-o la vreme de grea suferință și întristare
Rugăciunea de dezlegare a Sf. Vasile cel Mare se rostește pentru iertarea păcatelor, îndepărtarea relelor și luminarea minții.

Atunci când suntem împovărați de gânduri negre, de păcate și ispite este bine să citim cea mai puternică rugăciune de dezlegare a Sf. Vasile cel Mare. Această rugă este făcătoare de minuni și de grabnic ajutor pentru cel care se roagă cu multă credință și smerenie. Este binecunoscut faptul că rugăciunea de dezlegare a Sf. Vasile cel Mare are o putere tămăduitoare deosebită. Rostește-o la vreme de grea suferință și întristare.

Cea mai puternică rugăciune de dezlegare a Sf. Vasile cel Mare

La vreme de grea încercare trupească sau sufletească este bine să rostim cea mai puternică rugăciune de dezlegare a Sf. Vasile cel Mare. Acestă rugă se spune pentru îndepărtarea ispitelor și a relelor din viața noastră, pentru iertarea păcatelor și luminarea minții. Rugăciunea către Sf. Vasile cel Mare se rostește după o rânduială anume, cu multă smerenie și cu mintea eliberată de gânduri negre.

,,În tot pământul s-a răspândit vestirea ta, că acela a primit cuvântul tău, prin care, cu Dumnezeiască cuviinţă ai învăţat, firea celor în fiinţă ai lămurit şi ai pus rânduială în obiceiurile oamenilor. Părinte cuvioase, preoţie împărătească, roagă pe Hristos Dumnezeu, să mântuiască sufletele noastre. Veniţi popoare să cântăm cântare lui Hristos Dumnezeu, Celui Ce a despărţit marea şi a povăţuit pe poporul pe care l-a scos din robia egiptenilor, că S-a preaslăvit. Sfinte Vasile, glăsuitorule de Dumnezeu vino în ajutorul celor ce vor să înceapă a cânta laudele tale. Ci tu, părinte, îngăduitor fiind, ca un părinte, ne dai har din belşug.

Săltarea cea pătimaşă a tiraniei trupului ai înfrânat cu dragostea de înţelepciune. Pentru aceasta locuieşti întru Împărăţiile cele nestricăcioase, Sfinte Părinte Vasile. Umblând pe calea cea aspră a faptelor bune, ai ajuns la Cerescul podiş, cel neted şi liniştit şi pildă tuturor te-ai arătat, Mare Ierarhe Vasile. Patimile sufletului împreună cu ale trupului le-ai tăiat, Părinte Vasile, cu folos, cu sabia Duhului iar pe tine jertfă te-ai adus Stăpânului. Slavă Tatălui şi Fiului şi Sfântului Duh. Cinste Maicii Domnului. Amin!”

Pe lângă această rugăciune tămăduitoare de boli trupești și chinuri sufletești putem citi cât mai des cu putință și un canon către îngerul păzitor. Acesta are un efect imediat pentru cel care se roagă cu multă credință și smerenie. De asemenea, pentru iertarea păcatelor, spor în casă și luminarea minții putem citi rugăciunea Sf. Parascheva timp de 13 vineri.

Cum să te rogi pentru iertarea păcatelor și îndepărtarea relelor lumești

Pentru a avea parte de ajutorul tuturor forțelor cerești la vreme de boală, întristare și deznădejde este bine să citim Acatistul Sf. Ierarh Vasile cel Mare. Acesta este făcător de minuni și de grabnic ajutor în cele mai grele momente ale vieții noastre.

,,Pe tine, trâmbiţa cea cu dumnezeiască glăsuire şi cereasca albină, care din florile învăţăturilor ai adunat mierea cea făcătoare de viaţă a dogmelor Treimii şi o ai lăsat Bisericii lui Hristos bogăţie neîmpuţinată, din care gustăm noi toţi, cu dulce cântare te lăudăm, cântând ţie: Bucură-te, mare ierarhe Vasile!

Al Păstorului păstorilor de aproape slugă făcându-te, Sfinte Vasile, ai îmbogăţit Biserica cu înţeleptele tale învăţături; pentru care cântăm lui Dumnezeu: Aliluia!

Pusu-te-a pe tine, Sfinte Vasile, Dumnezeu-Cuvântul, tărie bună Bisericii Sale, cel ce cu tunetul cuvintelor tale amuţeşti gurile ereticilor; iar noi credincioşii, bucurându-ne, cântăm lui Dumnezeu: Aliluia! Precum când erai în viaţa aceasta aduceai jertfa cea fără de sânge pentru păcatele poporului, aşa acum, prealăudate ierarhe, stând lângă scaunul dumnezeirii, înalţă ca o jertfă rugăciunile tale cele bine-primite pentru noi, care te lăudăm pe tine cântând lui Dumnezeu: Aliluia!”

Rugăciunea de dezlegare a Sf. Vasile cel Mare se rostește pentru iertarea păcatelor, îndepărtarea relelor și luminarea minții. Această rugă are o putere vindecătoare deosebită și un efect imediat pentru cel care o citește cu multă credință și smerenie.

Adauga un comentariu