Stiri si curiozitati

Cea mai puternică rugăciune de noapte. Rostește-o înainte de culcare pentru liniște sufletească

Publicat: 27 apr. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cea mai puternică rugăciune de noapte. Rostește-o înainte de culcare pentru liniște sufletească
Pentru a avea parte de liniște sufletească și a scăpa de gândurile negre putem rosti înainte de culcare o rugăciune de noapte.

După o zi grea de muncă este bine să rostim cea mai puternică rugăciune de noapte. Este binecunoscut faptul că rugăciunile sunt înzestrate cu o putere vindecătoare deosebită și îl liniștesc pe cel copleșit de suferințe trupești sau sufletești. Mai mult, rostirea unei rugi înainte de culcare ne va ajuta să scăpăm de stresul zilnic și să nu ne pierdem speranța atunci când ne simțim împovărați de griji și necazuri. Rugăciunea de noapte are o forță taumaturgică aparte. Rostește-o înainte de culcare pentru liniște sufletească și îndepărtarea relelor.

Cea mai puternică rugăciune de noapte pentru liniște sufletească

Rugăciunea este o hrană spirituală și face minuni pentru cel care o rostește din inimă și cu multă credință. De aceea, citirea unei rugi înainte de culcare ne ajută să ne eliberăm sufletul și mintea de gânduri rele și să ne păstrăm credința statornică.

Tot mai multe persoane se plâng de faptul că sunt copleșite de problemele de la muncă, dar și de necazurile de acasă. În astfel de momente grele putem rosti câteva rugăciuni vindecătoare și cu efect imediat.

Pe lângă acestea, rugăciunile serii sunt de mare folos și îl ajută pe cel aflat la vreme de necaz să nu își piardă speranța și să treacă mai ușor peste suferințe.

Preoții ne sfătuiesc să rostim înainte de culcare cea mai puternică rugăciune de noapte.

,,Dumnezeule cel veșnic și Împărate a toată făptura, Cel ce m-ai învred­ni­cit a ajunge până în acest ceas, iartă-mi păca­tele ce am făcut în a­ceastă zi, cu fapta, cu cuvântul și cu gândul; și cu­ră­țește, Doam­­ne, sme­ritul meu suflet de toată în­tină­ciu­nea trupului și a su­fletului.

Și-mi dă, Doamne, în aceas­tă noapte, a trece som­­­nul în pa­ce ca, scu­lându-mă din ticălosul meu așternut, bine să plac Prea­sfântului Tău nume în toate zi­lele vieții mele și să calc pe vrăjmașii cei ce se lup­tă cu mine, pe cei tru­pești și pe cei fără de trup. Și mă izbă­vește, Doamne, de gândurile cele deșarte, care mă în­ti­nează, și de pof­tele cele rele. Că a Ta este împă­răția, puterea și slava, a Ta­tălui și a Fiului și a Sfân­­­tului Duh, acum și pu­rurea și în vecii vecilor. Amin.”

Ce rugăciuni să rostești înainte de culcare pentru a fi ferit de rele

Este bine să rostim zilnic rugăciuni vindecătoare și de grabnic ajutor pentru a avea o relație profundă cu divinitatea și a primi ajutorul tuturor forțelor cerești. Pe lângă rugăciunile de dimineață sau acatistele făcătoare de minuni, la fel de importante sunt și rugăciunile de noapte. Acestea se rostesc înainte de culcare, în liniște și cu mintea eliberată de toate gândurile negre.

Pe lângă cea mai puternică rugăciune de noapte, putem spune și o rugăciune de seară către Maica Domnului.

,,Preacurata și binecuvântata de Dumnezeu, Născătoare Marie, Maica cea bună a Bunului Împărat, varsă milă Fiului Tău și Dumnezeului nostru, spre pătimașul meu suflet, și cu rugăciunile tale mă îndreaptă spre fapte bune, ca cealaltă vreme a vieții mele, fără prihană să o trec, și pentru tine Raiul să dobândesc, Fecioară de Dumnezeu Născătoare, care ești una Curată și binecuvântată.

Îngerul lui Hristos, păzitorul meu cel Sfânt și acoperitorul sufletului și al trupului meu, iartă-mi toate câte am greșit în ziua de astăzi, și de toată viclenia vrăjmașului meu celui potrivnic mă izbăvește, ca să nu mânii cu niciun păcat pe Dumnezeul meu și te roagă pentru mine păcătosul și nevrednicul rob, ca să mă arăți vrednic bunătății și milei Preasfintei Treimi și Maicii Domnului meu Iisus Hristos și tuturor Sfinților. Amin.”

De asemenea, pe lângă aceste rugăciuni de noapte, putem citi înainte de culcare și Acatistul Sf. Gherasim pentru a ne vindeca de ,,bolile” sufletești.

Pentru a avea parte de liniște sufletească și a scăpa de gândurile negre putem rosti înainte de culcare o rugăciune de noapte. Aceasta este de grabnic ajutor pentru cel copleșit de probleme și cuprins de deznădejde.


Schimbarea la Față, 2022: Ce înseamnă și de ce o sărbătorim

Adauga un comentariu