Stiri si curiozitati

Cea mai puțin accentuată calitate personală: Află ce trebuie să spui despre tine la un interviu de angajare

Publicat: 21 dec. 2021
un bărbat și o femeie la un interviud e angajare
Interviul de angajare este o etapă importantă din procesul de căutare a unui loc de muncă.

Există posibilitatea ca, la un interviu de angajare, să fii întrebat despre calitățile și defectele tale. Află din acest articol care este cea mai puțin accentuată calitate personală.

Interviul de angajare este o etapă importantă din procesul de căutare a unui loc de muncă. De aceea, trebuie să te pregătești din timp cu răspunsuri, pentru eventualele întrebări. Una dintre cele mai frecvente este: „Ce calități și ce defecte ai?”. Poate părea dificil să răspunzi la această întrebare, dar noi suntem aici să îți venim în ajutor. În rândurile de mai jos, ți-am pregătit o listă cu acele calități, dar și defecte, pe care un angajator le caută în tine.

animație cu un bărbat și o femeie la un interviu de angajare
Una dintre cele mai frecvente întrebări adresate la un interviu de angajare este: „Ce calități și ce defecte ai?”

Cea mai puțin accentuată calitate personală: Iată ce vrea să audă angajatorul

Nu orice calitate pe care o ai este necesară pentru angajator. De exemplu, dacă știi să înoți, nu te va ajuta în cazul în care vrei să ai o carieră în IT. Astfel că, poți spune că te adaptezi ușor. Majoritatea angajatorilor își doresc oameni care se adaptează ușor și care nu pierd foarte mult timp până înțeleg cum merg lucrurile.

De asemenea, este important să menționezi că ești o persoană sociabilă. Chiar dacă locul de muncă pe care ți-l dorești nu presupune munca în echipă, nevoia de comunicare este mereu prezentă.

Faptul că ești atent la detalii te va aduce mai aproape de locul de muncă visat. Chiar dacă această calitate a devenit clișeică, atenția la detalii este esențială.

În plus, faptul că ești curios îl va face pe angajator să creadă că îți dorești să cunoști tot mai multe lucruri. Această calitate este foarte importantă pentru un angajat, care vrea să evolueze atât pe plan profesional, cât și pe plan personal.

În cadrul unui interviu, poți puncta că ai un spirit analitic bine dezvoltat. Pentru că obișnuiești să identifici elemente ce nu funcționează la parametri maximi în anumite sisteme și, mai ales, să identifici modalități prin care acestea pot fi îmbunătățite, vei reuși să-i transmiți angajatorului că ești omul pe care și-l dorește.

În plus, dacă menționezi că ești persuasiv, locul de muncă este al tău. Bineînțeles, trebuie să vii și cu argumente pertinente. Gândește-te la acele situații în care ai reușit să convingi pe cineva de un lucru, iar acea persoană a fost de acord cu opinia ta.

Mai poți spune că ești dedidat și că pui foarte mult suflet în ceea ce faci.

bărbat la interviu de angajare
Nu orice calitate pe care o ai este necesară pentru angajator.

Ce defecte apreciază angajatorii?

Angajatorii pot accepta unele defecte, mai ales dacă acestea pot fi corectate în timp. Dacă ești o persoană timidă, îi poți spune acest lucru, deoarece timiditatea poate dispărea imediat ce te-ai obișnuit cu mediul și cu persoanele din jur.

De asemenea, nu strică nici dacă spui că ești încăpățânat. Încăpățânarea poate ascunde o perseverență fără margini.

Dacă menționezi că nu îți place să te grăbești, îi vei da angajatorului sentimentul că ești o persoană meticuloasă, căreia îi place să-și îndeplinească sarcinile cât se poate de bine. Însă, dacă vrei să te angajezi într-un domeniu dinamic, poți adăuga că, dacă situația o impune, vei renunța la acest obicei.

doi bărbați care se salută
Dacă menționezi că nu îți place să te grăbești, îi vei da angajatorului sentimentul că ești o persoană meticuloasă.Adauga un comentariu