Culinar

Cea mai simplă rețetă de musaca! Un preparat rapid și gustos

Publicat: 04 iul. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cea mai simplă rețetă de musaca Un preparat rapid și gustos
Cea mai simplă rețetă de musaca cu sos Bechamel este foarte gustoasă și poate fi pregătită la orice eveniment

Cea mai simplă rețetă de musaca este o mâncare sățioasă ce poate fi pregătită oricând. Aceasta poate fi gătită din carne tocată de porc, pui sau vită. De asemenea, puteți înlocui straturile de cartofi cu cei pisați dacă vă este mai ușor. Din ingredientele menționate veți obține în jur de patru porții. 

Fiind o mâncare ușor de pregătit, musacaua se găsește deseori pe masa românilor. Mai mult de atât, aceasta este extrem de delicioasă și gustoasă. Un preparat sănătos și dietetic este rețeta turcească de vinete umplute cu roșii.

Cea mai simplă rețetă de musaca, ingrediente

Cu toate că aveți nevoie de mai multe ingrediente, rețeta de musaca este foarte simplă de preparat. Aceasta include straturi de cartofi și carne tocată. De asemenea, pentru prepararea sa veți mai avea nevoie și de un sos de roșii și unul Bechamel. Mâncarea este foarte sățioasă și gustoasă, putând fi servită la prânz sau la cină. De cele mai multe ori, rețeta se prepară la cuptor, însă sunt persoane ce aleg să o gătească și în tigaie. Carnea folosită poate fi de vită, curcan, pui, porc sau un mixt. Timpul de pregătire este de circa 45 minute. 

Ingredientele necesare pentru a prepara musacaua sunt 8 cartofi, 2 ouă, 2 cepe tocate, jumătate de kilogram de roșii pisate, 75 mililitri de ulei, 250 grame cașcaval ras, 850 grame de carne tocată, 6 căței de usturoi și 20 mililitri de smântână. Pentru condimentare veți avea nevoie de sare, piper, boia afumată și o linguriță de fulgi de chili dacă preferați să fie mai picantă. De asemenea, veți avea nevoie și de o legătură de pătrunjel proaspăt. 

Cum se preparară musacaua

Cartofii se vor fierbe, apoi se vor lăsa la răcit. Ulterior, se va îndepărta coaja acestora și vor fi tăiați felii. Între timp, se va pregăti carnea tocată. Într-o tigaie cu ulei încins se va pune usturoiul pisat împreună cu ceapa. Se condimentează cu sare după gust, apoi se lasă timp de trei minute la foc mediu. Opțional se poate pune boia afumată și fulgi de chili, apoi se amestecă. Adăugați carnea tocată și lăsați să se prăjească timp de 10 minute până observați că apa rezultată a scăzut. Se adaugă roșiile pisate, apoi se condimentează cu sare și piper după gust. 

La final, se ia de pe foc și se adaugă pătrunjelul tocat mărunt, în timp ce amestecați. Sosul Bechamel se va prepara prin mixarea celor două ouă cu telul. Peste acestea se va pune smântâna, cașcavalul ras și se va condimenta totul după gust. Cuptorul va fi preîncălzit la 170 de grade. Tava va fi unsă în prealabil cu unt, apoi se va pune primul strat de cartofi. Al doilea strat va fi carnea tocată, însă doar jumătate din întreaga cantitate. Va trebui să continuați procesul, astfel încât la final ultimul strat să fie cel de cartofi. La final, se va turna sosul Bechamel uniform. Musacaua va fi lăsata în jur de 35 de minute la foc mediu. Când observați că mâncarea este rumenită la suprafață, înseamnă că este gata. Se va lăsa 15 minute la răcit, apoi se va putea servi. De asemenea, aceasta poate fi servită și rece, după preferințele fiecăruia. 

Cea mai simplă rețetă de musaca cu sos Bechamel este foarte gustoasă și poate fi pregătită la orice eveniment. Aceasta vă ia doar 45 de minute și poate fi servită la prânz sau cină. Totodată, rețeta poate fi adaptată și poate fi pregătită și după cea a bunicii.

Adauga un comentariu