Culinar

Cea mai simplă şi delicioasă reţetă de turte – Fă-le cu verdeaţă şi unt

Publicat: 16 dec. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cea mai simplă şi delicioasă reţetă de turte - Fă-le cu verdeaţă şi unt

Atunci când vorbeşti de turne îţi vine în minte inevitabil soba bunicii pe care cocea cele mai delicioase preparate. Reţeta aceasta duce cu gândul la copilărie, mai are că îmbină delicioasa brânză cu mărarul. Se prepară rapid şi sunt cu adevărat savuroase.

Ingrediente:

  • 400 g făină
    1 lingură iaurt
    1 linguriţă bicarbonat de sodiu
    1 linguriţă sare
    400 g brânză de vaci
    verdeaţă
    unt

Pentru servire:

200 ml iaurt
2 căţei de usturoi
3 linguri de verdeaţă mărunţită

Mod de preparare:

Amestecăm bicarbonatul de sodiu cu iaurtul (pentru stingere). Turnam amestecul peste făînă şi framantam până obţinem un aluat elastic. Acoperim aluatul cu făînă şi lăsăm la crescut timp de 10 minute. Amestecăm brânză, verdeaţă tocată şi sarea.

După ce a crescut, împărţim aluatul în 6 părţi egale. Întindem fiecare bucăţică de aluat într-un cerc cu diametrul de 10 cm. Aşezăm 2 linguri de umplutură în mijloc şi pliem marginile pentru a formă un pacheţel. Intindem cu grijă pacheţelul într-un cerc cu diametrul de aproximativ 20 cm.

Prăjim turtele pe ambele părţi, într-o tigaie cu ulei încins. Când sunt aproape gata, le ungem cu unt pentru a capătă o nuanţă aurie-maronie. Se servesc calde, tăiate în 4. Dacă doriţi, puteţi face pentru servire şi un sos din iaurt, usturoi şi verdeaţă.

Adauga un comentariu