Aromatul ceai de brusture are numeroase beneficii, dar și contraindicații. Acest remediu din farmacia naturii este un adevărat elixir pentru organism, iar dacă îl consumăm cu regularitate, fără a depăși doza zilnică recomandată, vom preveni numeroase boli. Cu toate acestea, anumite persoane nu au voie să consume acest ceai. Iată la ce trebuie să fii atent când bei acest ceai.
Ceai de brusture, beneficii și contraindicații
Ceaiul de brusture este un adevărat elixir pentru corp. Această băutură aromată se face rapid, însă trebuie să ținem cont de doza zilnică recomandată și de modul în care preparăm ceaiul.
Ceaiul de brusture ajută la eliminarea retenției de apă din organism, facilitând transpirația și urinarea. De asemenea, acest ceai aromat reduce inflamația în organism și îmbunătățește sănătatea ficatului, la fel ca aromatul ceai de gălbenele. Ceaiul de gălbenele este recomandat nu doar pentru a preveni bolile de ficat, ci și pentru a trata afecțiunile aparatului digestiv, dar și pentru a combate afecțiunile aparatului respirator.
Ceaiul de brusture este recomandat și pentru a trata simptomele de gripă și răceală, stimulând totodată sistemul imunitar. Totodată, acest ceai reduce tensiunea arterială și îmbunătățește fluxul sangvin. Băut cu regularitate, acest ceai îndepărtează toxinele din sânge și luptă împotriva infecțiilor și bacteriilor.
În cazul în care depășim doza zilnică recomandată, ceaiul de brusture poate avea efecte nedorite. De exemplu, femeile însărcinate nu ar trebui să bea ceai de brusture pentru că ar putea fi stimulat uterul și indus travaliul prematur.
Persoanele cu diabet nu au voie să consume acest ceai naturist pentru că există riscul apariției unei hipoglicemii. Un alt ceai care trebuie consumat sub atenta îndrumare a medicului este ceaiul de sunătoare. Această băutură aromată poate provoca stări de agitație și de amețeală, diaree sau constipație, dar și iritații ale pieli. Acest remediu din farmacia naturii este recomandat de către medici pentru că are efecte anti-anxietate, tratează insomnia, acționează ca un tonic asupra sistemului nervos și combate migrenele.
Ce efecte adverse are ceaiul aromat
Ceaiul de brusture este benefic pentru organism, dar există câteva categorii de persoane care nu au voie să bea acest ceai. Cei care sunt alergici sau au intoleranță la anumite alimente bogate în inulină nu trebuie să consume acest ceai.
Totodată, persoanele care iau diuretice nu au voie să bea ceai de brusture pentru că există riscul de deshidratare.
Pentru a prepara corect ceaiul de brusture avem nevoie de o linguriță de rădăcină de brusture. Punem rădăcina de brusture într-o cană cu 250 ml de apă clocotită și se lasă la infuzat timp de 15 minute. Se strecoară ceaiul și se bea neîndulcit. Doza recomandată este de două căni cu ceai pe zi, timp de o săptămână, apoi se va face o pauză.
Ceaiul de brusture este un adevărat elixir pentru organism. Această băutură aromată previne numeroase boli, dar trebuie consumată cu moderație pentru că în unele cazuri poate avea efecte adverse. Toate aceste ceaiuri medicinale sunt la îndemâna oricui și pot fi făcute foarte ușor acasă. Dacă ținem cont de doza zilnică recomandată și de sfaturile medicului, acestea leacuri naturiste vor fi de mare ajutor.