Ceaiul de cuișoare are numeroase beneficii pentru sănătate. Luptă împotriva infecțiilor sinusale, este un real ajutor pentru digestie și, în plus, este bun pentru slăbit. Ce alte beneficii mai oferă ceaiul de cuișoare, veți afla în rândurile care urmează.
Cuișoarele se numără printre acele condimente specifice zonelor asiatice. Sunt originare din Indonezia, India, Pakistan și chiar din unele zone din Africa de Est. Descoperite în insulele Maluku din Indonezia, cuișoarele sunt folosite în diverse moduri în toată lumea, constituind un ingredient de bază în bucătăriile asiatice.
Cuișoarele sunt bogate în eugenol, vitamina C, flavonoide, fibre, calciu, hexane, clorură de metilen, etanol, timol, benzen și acizi grași Omega-3. Aceste biochimicale posedă proprietăţi diverse, printre care: antioxidante, hepato-protectoare, antimicrobiene şi antiinflamatorii.
Iată ce poate face consumul ceaiului de cuișoare.
Beneficiile ceaiului de cuișoare
Ceaiul de cuișoare este delicios și revigorant, stimulând, în același timp, aportul de nutrienți necesari organismului. Printre beneficii se numără: îmbunătățește digestia, luptă împotriva infecțiilor sinusale și a febrei, ajută la slăbit și alungă paraziții intestinali.
Îmbunătățește digestia
După o cană de ceai de cuișoare, producția de salivă și de sucuri gastrice crește, fapt ce duce la o digestie mai bună.
Luptă împotriva infecțiilor sinusale
Puteți spune adio infecțiilor sinusale, deoarece consumul de ceai de cuișoare ameliorează inflamația din sinusuri și înlătură infecţia subiacentă care a cauzat simptomele.
Reduce febra
Fiind antiinflamator, ceaiul de cuișoare reduce febra și întărește sistemul imunitar. Este suficient să beți două-trei căni pe zi pentru a scăpa de acest simptom supărător.
Ceaiul de cuișoare este bun pentru slăbit
Ca orice alt ceai, și cel de cuișoare stimulează metabolismul și furnizează substanțe nutritive, care ajută la scăderea în greutate. Beți zilnic căte o cană de ceai de cuișoare, pentru a vă putea bucura de efectele sale nemaipomenite.
De reținut este că niciun fel de condiment nu este un panaceu în lupta împotriva kilogramelor în plus. Prin urmare, ceaiul de cuișoare ar trebui combinat cu o dietă sănătoasă și exerciții fizice regulate.
Alungă paraziții intestinali
Ceaiul de cuișoare are proprietăţi antibacteriene, anti-fungice şi anti-parazitare. De aceea, poate fi considerat un aliat de încredere împotriva paraziților intestinali.
Mod de preparare și contraindicații
Ceaiul de cuișoare se prepară foarte simplu: puneți la fiert 200 de mililitri de apă și, când dă în clocot, adăugați o linguriță de cuișoare. Lăsați totul la infuzat 20 de minute, apoi strecurați.
Ceaiul de cuișoare este contraindicat persoanelor care au probleme cu coagularea sângelui sau celor care se pregătesc pentru o intervenție chirurgicală, deoarece eugenolul conținut de acesta încetineşte coagularea sângelui. De asemenea, nici femeile însărcinate sau care alăptează și nici copii mici nu au voie să consume acest ceai. Supradozarea poate irita sistemul nervos central.