WoW!

Ceai de pătrunjel – Tratează mai multe tipuri de afecţiuni

Publicat: 01 apr. 2020

Ceaiul de pătrunjel este capabil să detoxifice corpul, îmbunătăţeşte vederea, stimulează sistemul imunitar, protejează împotriva bolilor cronice, previne formarea tumorilor, ajuta sănătatea inimii, atenuează inflamaţiile, îmbunătăţeşte respiraţia, protejează împotriva astmului, reglează menstruaţia şi reduce riscul marformatiilor congenitale.

Acest ceai are proprietăţi antiinflamatoare, anti-tumorale, anti-canceroase, antioxidante, stimulante, antiseptice, relaxante şi detoxifiante. Ele provin dintr-o gamă largă de minerale, substanţe nutritive şi antioxidanţi cum ar fi fierul, vitamina A, B şi C, precum şi eugenolul, limonenul, apigeninul, luteolina şi alţi compuşi activi.
Este recomandat persoanelor care suferă de astm sau alte afecţiuni respiratorii. Beta-carotenul a fost legat de scăderea riscului de astm, în timp ce alţi compuşi combate infecţia şi ajuta la curăţarea mucusului neutralizând astfel infecţia bacteriană care poate cauza congestia.

Ceai de pătrunjel – Tratează mai multe tipuri de afecţiuni

Myristicinul este unul dintre compuşii volatili găsiţi în uleiul de pătrunjel, care este eliberat în cantităţi mici în timpul preparării ceaiului de pătrunjel. Acest antioxidant este legat direct de prevenirea formării tumorilor, în special în plămâni, unde cancerul apare foarte frecvent.
În afară de proprietăţile anti-tumorale, acest ceai beneficiază de o gamă de flavonoide şi de alţi compuşi chimo-protectori care pot neutraliza celulele canceroase înainte de a produce leziuni ale ţesuturilor şi stimulează apoptoza. Acest lucru poate reduce în mod semnificativ riscul de cancer.

Concentraţiile puternice de vitamina C şi A din ceai îl fac un stimulent excelent al sistemului imunitar. Vitamina C stimulează producerea de celule albe din sânge şi poate acţiona ca un antioxidant pentru contracararea efectelor cancerului cauzat de radicalii liberi, protejând în acelaşi timp organismul împotriva unui număr de boli cronice, cum ar fi bolile cardiace şi diabetul.

Ceai de pătrunjel – Tratează mai multe tipuri de afecţiuni

Este bogat în fier, fiind o modalitate excelentă de a îmbunătăţi circulaţia în organism şi de a preveni anemia. Fierul este o parte esenţială a producţiei de celule roşii în sânge, care ajuta să aducă sângele oxigenat celulelor care au nevoie de nutrienţi şi oxigen pentru reparare şi funcţionare. Nivelul ridicat de calciu din acest ceai ajuta organismul să reţină mai bine fierul, ajutând la problemele circulatorii.

Vitamina A este un nutrient cheie pentru sănătatea noastră generală şi funcţionează în special pentru sănătatea vederii. Aceasta se găseşte şi în ceaiul de pătrunjel şi poate preveni stresul oxidativ, scăzând riscul de apariţie a cataractei şi prevenirea degenerării maculare.

Ceaiul de pătrunjel poate stimula urinarea şi curăţarea generală a vezicii urinare şi a rinichilor. Elimină în mod rapid excesul de toxine, grăsimi, săruri şi apa. Este legat de numeroase studii în ceea ce priveşte reducerea apariţiei infecţiilor vezicii urinare şi a pietrelor la rinichi.

Ceai de pătrunjel – Tratează mai multe tipuri de afecţiuni

Dismenoreea (durerea mestruala) afectează femeile din întreaga lume, împreună cu o serie de alte simptome mestruale. Acest ceai este utililat în mod obişnuit pentru a atenua efectele menstruaţiei, datorită prezenţei apiolului, unul dintre compuşii din uleiurile esenţiale din pătrunjel. Acest compus ajuta la reglarea perioadelor lunare şi reducerea gravitaţii lor, în special în lunile după naştere.

Ceaiul de pătrunjel verde este recomandat în dietele de slăbire pentru că ajută la dizolvarea grăsimilor şi stimulează metabolismul. O cană de ceai de pătrunjel băuta pe stomacul gol reduce apetitul şi calmează senzaţia de foame. În plus, pătrunjelul este benefic în reglarea nivelului de zahăr din sânge şi prevenirea, astfel, a senzaţiei de ameţeală sau de leşin cauzate de scăderea bruscă a glicemiei.

Pentru a prepara ceai de pătrunjel adaugatu două linguriţe rase de frunze de pătrunjel uscate într-o cană, apoi turnaţi deasupra lor apă clocotită, acoperiţi şi lăsaţi la infuzat pentru cel puţin 5 minute. Ceaiul de pătrunjel poate fi consumat fierbinte, la temperatura camerei său rece şi îl puteţi păstra în frigider până la două zile. Pentru că ceaiul de pătrunjel poate avea un gust uşor amar, se recomanda îndulcirea lui cu puţină miere şi îmbunătăţirea aromei cu feliuţe de lămâie.

Atenţie! Acest ceai nu trebuie consumat de femeile însărcinate, de cei cu afecţiuni renale preexistente şi persoanele care utilizează medicamente care diluează sângele! Depăşirea dozei de 200 ml pe zi poate cauza o stare nervoasă, voma, greaţă, scaun hemoragic, diaree sau alte tulburări digestive.
Adauga un comentariu