Sanatate

Ceai de urzică, beneficii și contraindicații! Cum te poate ajuta să slăbești

Publicat: 09 mart. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ceai de urzică beneficii și contraindicații Cum te poate ajuta să slăbești
Consumul de ceai de urzică are atât beneficii cât și contraindicații, acesta fiind recomandat pentru detoxifierea organismului

Ceaiul de urzică are multiple beneficii, dar și contraindicații, motiv pentru care nu trebuie depășită doza zilnică. Acesta poate fi folosit extern în tratamentele de natură cosmetică pentru ten și păr. Băutura ajută și la cura de slăbire, având posibilitatea de a slăbi până la 10 kg pe lună.

Urzicile sunt bogate în numeroase vitamine și minerale cum ar fi: fier, zinc, crom, fosfor, vitamina A, B, C și K. Din cauză că planta poate modifica ciclul menstrual și poate contribui la avortul spontan, aceasta nu este recomandată femeilor însărcinate. 

Ceai de urzică, beneficii și contraindicații

Urzica este bogată în aminoacizi și conține o cantitate mare de acid folic. Ceaiul de urzică ajută la reducerea stărilor de anemie și a retenție de apă. Acesta contribuie la detoxifierea organismului și are un efect benefic asupra astmului, bronșitei și conține antihistaminice naturale ce ajută la diferite alergii. Ceaiul poate fi folosit și extern pentru cicatrizarea rănilor, dar și în tratamentele de natură cosmetică. Urzica este benefică atât pentru tenul sensibil cât și pentru scalp. Ceaiul de urzici este recomandat și pentru clătirea părului de trei, patru ori pe săptămână. Acesta reduce căderea părului și îl întărește. De asemenea, băutura este benefică și pentru persoanele ce se confruntă cu mătreața. Ceaiul este recomandat și pentru reducerea sebumului și tratarea acneei hormonale. Acesta conține o combinație utilă între vitamina C și D, ce este benefică pentru prevenția timpurie a ridurilor și a liniilor de expresie.

Din cauza proprietăților de detoxifiere, ceaiul de urzică poate provoca un disconfort gastro-intestinal. Planta poate interacționa negativ cu anumite medicamente, de aceea trebuie să discutați cu medicul dacă urmați un tratament. Ceaiul nu trebuie consumat în cantități mari, deoarece urzicile conduc la mărirea coagulării sângelui, fiind contraindicate persoanelor cu hipertensiune arterială, polipi sau adenom testicular. De asemenea, nu este recomandat consumul îndelungat deoarece conduce la eliminarea unei cantități mari de apă din organism. Femeilor însărcinate le este recomandat să consulte mai întâi medicul, deoarece consumul de urzică duce la contracțiile uterului. Vârstnicii trebuie să aibă grijă la consumul acestei plante, deoarece poate agrava tromboflebita. Totodată, persoanele ce consumă zilnic această plantă trebuie să includă și suficient potasiu. 

Cum te poate ajuta ceaiul de urzică în cura de slăbire

Deoarece planta este ușor laxativă, este recomandată pentru cura de primăvară. Băutura este recomandată persoanelor care au luat în ultima perioadă câteva kilograme în greutate. Urzicile sunt cunoscute pentru numeroasele minerale, ce sunt importante pentru un corp sănătos. Ceaiul de urzică te poate ajuta să slăbești aproximativ 2 kg pe săptămână, dacă se consumă 2-3 căni pe zi. Pentru a avea efect, cura nu trebuie întreruptă timp de 30 zile și se poate slăbi până la 10-12 kg pe lună. Totodată, nu trebuie depășită doza zilnică, deoarece acesta poate duce la scăderea tensiunii arteriale. Ceaiul trebuie consumat dimineața, neîndulcit. De asemenea, dieta este recomandată și persoanelor care au o un exces de apă în organism. Mai mult decât atât, urzicile conțin o cantitate mare de calciu și retinol ce protejează pielea și ochii.

Consumul de ceai de urzică are atât beneficii cât și contraindicații, acesta fiind recomandat pentru detoxifierea organismului. Acesta este benefic și pentru tratamentele cosmetice, spălarea părului cu ceai de urzică conducând la întărirea firului și combaterea mătreții.

Adauga un comentariu