Culinar

Ceai din coji de mere, un tonic bun pentru orice boală!

Publicat: 03 ian. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ceai din coji de mere un tonic bun pentru orice boală

Un tonic al organismului cu o aromă deosebită, foarte gustos şi cu efecte terapeutice nebănuite, ceaiul din coji de mere este un remediu excelent pentru o varietate de boli. Pornind de la cunoaşterea substanţelor active din compoziţia mărului, nutriţioniştii europeni au recomandat un ceai preparat din coji de mere, o licoare mai eficientă decât compotul preparat din aceste fructe.

Leacul a fost testat cu rezultate foarte bune şi de pelerinii care au vizitat mănăstirile unde monahii din ţara noastră au descoperit puterea tămăduitoare a plantelor, folosite ca medicamente unice în comunitatea lor. La mănăstirea Cozia, de exemplu, ceaiul din coji de mere era ceaiul casei, recomandat de monahul Pahomie, cel care a trăit cu ajutorul plantelor până la vârsta de 92 de ani. În discuţiile cu pelerinii, monahul Pahomie, un renumit cunoscător al leacurilor din plante, spunea că ceaiul din coji de mere este benefic pentru orice boală.

Ceaiul din coji de mere, un tonic benefic pentru orice boală!

Mărul conţine numeroase substanţe active, printre care pectina, o fibră importantă, considerată o armă eficientă împotriva colesterolului. De asemenea, pectina din compoziţia acestui fruct ajută organismul să elimine unele metale grele, cum sunt plumbul şi mercurul, iar o serie de acizi (printre care acizii malici şi tartarici), conţinuţi de mere, sunt benefici pentru digestie, când consumăm alimente grase.

Aroma fructelor are efect calmant asupra organismului

Mai mult, cercetătorii europeni susţin că aroma merelor are un efect calmant asupra organismului, contribuind la scăderea tensiunii arteriale.

De asemenea, mărul, fructul care poate fi consumat tot anul, conţine şi fenoli, un tip de antioxidanţi, care-i protejează pe consumatorii de mere de diferite forme de cancer, şi nu în ultimul rând, de accidente vasculare şi cerebrale. Cercetătorii europeni susţin că merele de toamnă conţin şi fitonutrienţi, substanţe capabile să prevină efectele altor boli neurovegetative, cum ar fi boala Alzheimer şi Parkinsonul.

În coaja merelor folosite sub formă de ceai, există cantităţi importante de evercină, o flavonoidă cu o puternică acţiune antioxidantă care amplifică efectul vitaminei C şi protejează organismul de cancer. Unele studii europene susţin că merele acrişoare, netratate chimic, inhibă dezvoltarea celulelor de cancer hepatic şi de colon.

Se recomandă merele netratate chimic

Pentru prepararea ceaiului se recomandă merele netratare chimic, procurate de la producătorii care nu stropesc pomii cu diverse insecticide.

Reţeta săptămânii – Ceaiul din coji de mere combate evoluţia tumorilor canceroase

Ingediente: Coaja de la 6 mere şi un litru de apă de izvor
Preparare: Fierbeţi apa până când aceasta dă în clocot. Atunci adăugaţi coaja de la şase mere şi lăsaţi licoarea să fiarbă încă două minute. Acoperiţi vasul cu ceai timp de 15 minute, apoi beţi cantitatea de ceai pe parcursul unei zile.

Tumorile canceroase pot fi învinse cu ajutorul unei cure cu ceai de mere, continuată timp de 60 de zile. După aceea, tratamentul trebuie continuat cu trei porţii de mere acrişoare pe zi, câte un măr înaintea fiecărei mese principale, un interval de 30 de zile. Acest tratament alternativ poate fi continuat până când bolnavul constată că evoluaţia tumorilor canceroase a încetat. Totodată, ceaiul preparat din coji de mere este un tonic pentru imunitatea organismului.

Adauga un comentariu