Sanatate

Ceai pentru prostată: Soluții naturiste pentru a ține această problemă sub control

Publicat: 21 sept. 2021
bărbat discută cu un medic
Se recomandă ca după vârsta de 40 de ani, bărbații să facă periodic un control al prostatei

Una dintre cele mai frecvente probleme medicale cu care se confruntă bărbații este la prostată. Pentru aceasta există mai multe tratamente medicale, însă nu puțini sunt cei care apelează la ceaiuri pentru prostată.

Prostata este glanda sistemului genital masculin ce are rolul de a forma lichidul prostatic, parte a lichidului seminal. Prostata este localizată sub vezica urinară și în fața rectului, iar mușchii acesteia au un rol important în timpul ejaculării și în timpul urinării, deoarece aceștia împing lichidul pe uretră.

bărbat care are probleme cu prostata

Cele mai des întâlnite afecțiuni ale prostate sunt prostatita acută și cronică și hipertrofia benignă a prostatei sau adenomul de prostată. Marea problemă a acestor afecțiuni este aceea că afectează viața sexuală, ducând la scăderea libidoului și la incapacitatea erectilă.

Afecţiunile prostatei afectează aproape 40% dintre bărbaţii cu vârsta până în 40 de ani. Tocmai de aceea este indicat un control periodic al prostate mai ales pentru bărbații trecuți de vârsta de 40 de ani.

persoană la control la medic

Simptome ale afecțiunilor prostatei

Afecțiunile prostatei au anumite simptome care sunt sesizabile în timpul urinării și ar trebui să-i facă pe bărbați să meargă la un control medical. Printre cele mai des întâlnite simptome care arată că sunt probleme la prostată sunt urinarea de două ori pe noapte sau mai des, urinarea cu greutate sau așteptarea mai mult decât normal pentru a începe urinarea sau jet urinar cu presiune slabă și înterupt.

În anumite cazuri, pot să apară simptome precum senzația că nu s-a golit complet vezica urinară, senzația de arsură atunci când urinezi, senzația că brusc trebuie să urinezi și nu te poți abține sau chiar sânge în urină sau în spermă.

Toate aceste simptome sunt semne că sunt anumite disfuncționalități ale prostate, iar asta înseamnă că trebuie mers rapid la un consult la un medic urolog.

persoană la control la medic

Ceai pentru prostată: Remedii oferite de „farmacia“ naturii

Pentru afecțiunile prostatei, medicul poate prescrie medicamente precum blocantele alfa, care ajută la relaxarea mușchilor vezicii și ai prostate. De asemenea, se pot prescrie medicamente pentru reducerea hormonilor, pentru impiedicarea schimbărilor hormonale apărute la bărbații de peste 40 de ani. În plus, medicul specialist poate prescrie antibiotice în cazul în care apar anumite infecții.

Dar pentru problemele de prostată există mai multe remedii naturiste la care puteți apela cu încredere.

Unul dintre cele mai des recomandate remedii naturale este ceaiul de de semințe de dovleac. Semințele de dovleac conțin zinc, iar acesta contribuie la întărirea sistemului imunitar și au proprietăți diuretice.

persoană la control la medic

Ceai de pătlagină, mătase de porumb sau coada calului

Și ceaiul de pătlagină este benefic pentru problemele de prostată. Pătlagina conţine zinc, un mineral esenţial pentru echilibrul hormonal masculin care uşurează şi simptomele neplăcute ale unei prostate mărite.

Un alt remediu natural care ajută în rezolvarea problemelor de prostată este ceaiul din mătase de porumb. Acest ceai este un diuretic natural, care ajută la relaxarea mușchilor și a mucoasei vezicii urinare. Mai mult, ceaiul de mătase de porumb îmbunătățește fluxul urinar.

Ceaiul de coada calului are un efect de antiseptic urinar. Acest ceai ajută funcţia excretorie a rinichilor, are acţiune antiinflamatoare şi diuretică, ajutând la eliminarea mai eficientă a urinei. În plus, ceaiul de coada calului este remineralizant, antiacid, astringent.

Adauga un comentariu