Sanatate

Ceai pentru rinichi: Aliat de nădejde pentru sănătatea ta renală

Publicat: 06 mai 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ceai pentru rinichi Aliat de nădejde pentru sănătatea ta renală
Unul dintre cele mai des folosite ceaiuri pentru rinichi este cel de urzică

Problemele la rinichi nu sunt inițial resimțite, însă se acutizează dureros și de aceea sunt necesare unele tratamente. Medicamentele reprezintă o soluție, însă multă lume apelează la ceaiuri pentru rinichi deoarece de multe ori plantele medicinal pot fi mai eificiente pentru a preîntâmpina insuficienţa renală şi alte afecţiuni ale acestor organe.

Pentru a preveni infecţiile de tract urinar şi cancerul renal, nu este suficient să bei cei doi litri de apă zilnic. De aceea sunt multe ceaiuri care asigură un plus de protecţie rinichilor tăi. Aceștia filtrează toxinelor, echilibrează nivelul electroliţilor din organism şi sunt responsabili cu producţia anumitor hormoni care menţin sănătatea oaselor şi îmbunătăţesc circulaţia sângelui.

O protecție reală a rinichilor se poate asigura prin limitarea consumului de alimente sărate şi alcool, evitarea fumatului şi a sedentarismului, menţinerea colesterolului în limitele normale, alimentaţia bogată în fibre şi ţinerea sub control a nivelului glicemiei.

Ceai pentru rinichi: Ce minuni pot face plantele medicinale

Mulți medici recomandă pentru protecția în mod natural a rinichilor sau pentru ameliorarea simptomelor asociate afecţiunilor renale, consumul mai des de ceaiuri pentru rinichi.

Unul dintre cele mai des folosite ceaiuri pentru rinichi este cel de urzică, o plantă cu acţiune antiinflamatorie şi detoxifiantă. Consumul de ceai de urzică poate reduce semnificativ riscul de infecţii la nivelul tractului urinar şi cancerul renal.

În plus, acest ceai are efecte diuretice care fac din urzică o plantă foarte bună pentru detoxifierea orgnismului. Ceaiul de urzică ajută la eliminarea excesului de calciu şi acid uric din organism, esponsabile de apariţia pietrelor la rinichi. Ceaiul de urzică este indicat şi în curele de slăbire, ajutând la eliminarea toxinelor din colon şi ameliorând digestia.

Ceai din cozi de cireşe și de păpădie pentru rinichi

Un alt ceai pentru afecţiunile renale este cel din cozi de cireşe, care ameliorează colicile renale şi previne formarea sau dezvoltarea pietrelor la rinichi. Deoarece cozile de cireşe conţin săruri de potasiu, flavonoizi şi taninuri, aceste substanţe au efecte diuretice, antiinflamatoare şi antioxidante.

Ceaiul din cozi de cireşe este indicat în tratamentul sau prevenirea cistitelor, uretritelor şi nefritei.

Pentru ameliorarea simptomelor litiazei renale, se recomandă decoctul din cozi de cireşe, la care se pot adăuga frunze de merişor, coada calului sau de mesteacăn, consumat pe o perioadă de 30 de zile. Tratamentul naturist este indicat şi persoanelor care au niveluri crescute de uree, creatinină sau colesterol.

Un alt remediu naturist pentru bolile de rinichi este ceaiul de păpdie. Chiar dacă mulți desconsieră această plantă, beneficiile păpădiei asupra sănătăţii sunt cunoscute încă din Antichitate. Această plantă medicinală conţine doze crescute de vitamina K, A şi calciu, dar şi un cocktail bogat de antioxidanţi cu excelente proprietăţi curative.

Consumul de ceai de păpădie este o metodă naturală de a-ţi proteja ficatul, dar face minuni şi pentru rinichi. Aceste beneficii se datorează propietăţilor sale diuretice şi antibacteriene, care ajută la distrugerea microbilor care pot cauza infecţii şi la eliminarea acestora prin urină.

Ceaiul de păpădie este adesea indicat în infecţiile tractului urinar, dar şi în prevenirea pietrelor la rinichi sau a bolilor renale cronice, în paralel cu tratamentul recomandat de medic.

Adauga un comentariu