Lifestyle

Ceaiul de tei: cum să culegi florile și să faci o băutură sănătoasă

Publicat: 27 aug. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ceaiul de tei cum să culegi florile și să faci o băutură sănătoasă

Florile de tei sunt cunoscute nu numai pentru aromă lor dulce delicată, ci și pentru numeroasele proprietăți benefice. De aceea sunt adesea folosite și continuă să fie utilizate în medicină tradițională.

Acestea ajută la ameliorarea umflăturilor și la tratarea durerii, la îndepărtarea inflamației și a tonusului și au, de asemenea, un efect tonic, antitumoral, bactericid și antihistaminic. Ceaiurile din tei ajută la boli articulare, inflamații în sistemul genitourinar, tușe, tensiune arterială ridicată.

Cum să aduni flori de tei?

Cel mai bine este să culegiti florile atunci când jumătate dintre ele au înflorit deja, iar jumătate sunt în muguri. Ar trebui să fie smulse, nu tăiate. Și acest lucru trebuie făcut numai pe vreme uscată. Desigur, trebuie să luați florile fără frunze întunecate și deteriorare.

Florile se usucă repede. Ar trebui să fie așezate la umbră în aer curat într-un strat subțire. Trebuie să uscați pe vreme uscată și caldă. Este indicat să alegeți un loc bine aerisite. Acestea trebuie să se usuce câteva zile, amestecând ocazional, astfel încât să nu devină mucegai. Puteți păstra flori în pungi de în sau recipiente din sticlă.

Cum se folosește?

Cea mai simplă versiune a ceaiului de tei este să turnați un pahar de apă clocotită peste o lingură de floare de tei. Lăsați timp de o jumătate de oră sub capac, scurgeți. Și băutura este gata! Se poate bea cu miere.

Rețete mai complexe implică adăugarea altor ingrediente cu floarea de tei. Poate fi zmeură, merișoare, zmeură și frunze de coacăze, mentă, ghimbir și multe altele.

Rețete de ceai de tei

Cu ierburi

Amestecați zmeură și florile de tei. Turnați o lingură din amestec peste un litru de apă clocotită și lăsăți cincisprezece minute. Ceaiul îl puteți bea cu miere sau zahăr, dar, desigur, mierea este mai sănătoasă.

Cu mentă

O linguriță de frunze de mentă, aceeași cantitate de floare de tei, toarnă două lingurițe din amestec peste un litru de apă clocotită. Puteți bea în zece minute.

Cu suc de zmeură

Se toarnă 0,5 litri de apă clocotită cu 10 g de flori de tei și se fierbe timp de trei minute, apoi se strecoară. Se răcește ușor, se adaugă 100 g miere și 200 g suc de zmeură.

Adauga un comentariu