Prima pagină » Sanatate » Ceaiuri pentru tensiune oculară. Ce recomandări ofertă fitoterapeuții?

Ceaiuri pentru tensiune oculară. Ce recomandări ofertă fitoterapeuții?

24 apr. 2023, 14:00,
BZI.ro, în Sanatate

Tot mai multe persoane sunt în căutare de ceaiuri pentru tensiune oculară. Glaucomul este una dintre cele mai grave boli oculare, adesea însoțită de o presiune intraoculară ridicată. Sub acest nume se regăsesc multe patologii care pot duce la pierderea totală a vederii.

Medicina modernă folosește laserul, chirurgia și medicamentele pentru a trata glaucomul. Dar este posibil să vindecați glaucomul cu remedii populare? Cunoștințele acumulate de fitoterapeuți și vindecători din întreaga lume au tratat bolile oculare și cu ajutorul remediilor naturiste. Dacă nu știți încă cum să reduceți presiunea oculară la domiciliu, vă oferim o selecție de rețete. Acestea sunt decocturi, comprese, picături, tincturi care vă vor ajuta să normalizați presiunea crescută din interiorul ochilor.

Ceaiuri pentru tensiune oculară. Din ce plante se pregătesc acestea?

Pentru a pregăti ceaiuri pentru tensiune oculară se folosesc semințe de anason, mușețel și mărar. Se toarnă o linguriță din amestecul de plante într-o cană de apă clocotită. Aveți grijă să strecurați și apoi clătiți ochii pe parcursul zilei.

Clătiți ochii și cu tinctură de anason. Turnați o lingură de plantă cu o jumătate de pahar de apă clocotită. Infuzează până când se răcește. Apoi strecurați și folosiți până la 4 ori pe zi. Spălați ochii cu un decoct de fenicul, salvie, măceșe.

În acest scop se poate folosi și aloe. Vindecătorii recomandă diluarea sucului de aloe cu apă distilată în proporție de 1:10, timp de două săptămâni, de 4-5 ori pe zi, pentru spălarea ochilor. Apoi se face o pauză de 16 zile și se repetă schema. Rețineți că tratamentul poate provoca o ușoară senzație de furnicături.

Pentru a reduce presiunea oculară în mod popular ajută infuzia de mlădițe de calamus. Pentru a pregăti remediul, luați 15 grame de rădăcini uscate, infuzate în jumătate de litru de apă clocotită. Remediul se ia câte o lingură de 4 ori pe zi, timp de o lună.

Infuzii recomandate de specialiști pentru administrare pe cale internă

Infuzia de urzică se administrează, de asemenea, pe cale internă. Pentru a face acest lucru, se toarnă o linguriță de ierburi zdrobite într-un pahar de apă clocotită. Se lasă la infuzat timp de o oră. Apoi se strecoară și se ia 1/3 de cană de 3 ori pe zi.

De asemenea, puteți bea o infuzie de semințe de mărar. Turnați o linguriță de pahar de apă clocotită, fierbeți timp de câteva minute remediul. Insistați o oră, strecurați și puteți lua 1/4 de cană timp de o jumătate de oră înainte de mese, de trei ori pe zi. Acest remediu popular este recomandat să se ia 3 săptămâni. După o pauză de 10 zile, cursul poate fi repetat.

O clasificare a glaucomului este excavarea discului optic. Fasciculul de fibre nervoase care alcătuiesc discul transmite informații despre lumea înconjurătoare. Odată cu atrofia (dispariția), informațiile sunt livrate într-o formă distorsionată.

Medicina populară recomandă administrarea de ceaiuri pentru tensiune oculară care pot stopa boala în stadiile sale inițiale. Un remediu popular este infuzia de aloe, în care bucățile zdrobite se toarnă peste zahăr în proporție de 1:1 și se insistă într-un loc întunecos și răcoros timp de 2 săptămâni. Sucul trebuie administrat de trei ori pe zi, câte 1 lingură.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *