Sanatate

Ulcior la ochi tratament rapid acasă. Ce tinctură să folosești pentru a calma inflamația?

Publicat: 09 feb. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ulcior la ochi tratament rapid acasă. Ce tinctură să folosești pentru a calma inflamația
Apariția ulciorului pe ochi este bruscă

Un ulcior la ochi are nevoie de un tratament rapid acasă. Ulciorul este o boală a pleoapei, caracterizată prin inflamarea sacului de păr al genelor sau a glandei sebacee din apropierea bulbului acesteia. Denumirea medicală a acestei afecțiuni este gordeolum. Este inconfortabil, deoarece ochiul umflat cu orz arată neatractiv și este însoțit de senzații dureroase la mișcarea pleoapei superioare sau inferioare. Poate apărea indiferent de vârstă, atât la adulți, cât și la copii. De obicei, afectează un singur ochi.

Apariția ulciorului pe ochi este bruscă. Atunci când procesul inflamator se dezvoltă rapid, pacienții se întreabă ce trebuie să facă într-o astfel de situație. Este necesar un tratament imediat. Această tulburare nu trebuie tratată ca un inconvenient temporar. Apariția sa este un indiciu că rezistența imunitară a organismului a fost redusă.

Ulcior la ochi – tratament rapid acasă. Cum să ameliorezi durerea?

În cazul în care există un ulcior la ochi, modul de tratare depinde de stadiul infecției. Dacă se iau măsuri în stadiul inițial, există o șansă ca inflamația să nu se extindă și umflătura să dispară în 1-2 zile. Pentru a face acest lucru tratați zona cu probleme cu un antiseptic.

Alcool medicinal diluat cu apă în proporție de 1:1 este o soluție de verde sau de iod, o tinctură de calendulă sau rostopască este suficientă. Efectuați încălzirea uscată. În acest scop, încălziți sarea de mare sau orice fel de cereale într-o tigaie. De asemenea, este posibil să luați un ou fiert tare. Sursa de căldură aleasă este înfășurată într-o cârpă curată și aplicată pe zona inflamată până când compresa se răcește.

În cazul în care inflamația se dezvoltă, este mai bine să consultați un medic, deoarece este necesar să tratați ulcerul cu medicamente. Trebuie să iasă puroi din zona afectată. Dacă acest lucru nu se întâmplă în mod natural, nu i se permite să stoarcă puroiul, pentru a nu infecta sângele sau alte organe. Oftalmologul face o puncție în condiții sterile. Nu lasă cicatrice.

Ce picături să folosești pentru a reduce deranjul? Sfaturile specialiștilor

Picăturile pentru ulcior la adulți sunt Tobrex, Albucid, Levomycetin, Vigamox sau Gentamicin. Acestea sunt folosite pentru a ucide bacteria. Picăturile se aplică de 3 până la 5 ori pe zi. Este important să nu lăsați flaconul să atingă ochiul.

Un tratament rapid la domiciliu este posibil cu o combinație de picături și unguente antibacteriene. Acestea din urmă se aplică noaptea, deoarece pot reduce temporar vederea. Cu toate acestea, dacă mergeți la farmacie și le cumpărați, asigurați-vă că cereți picături pentru ochi.

Multe dintre aceste medicamente sunt disponibile și pentru piele și au un conținut mai mare de ingrediente active, care pot fi dăunătoare pentru ochi. Printre acestea se numără tetraciclina, sintomicina, hidrocortizonul, eritromicina și Maxitrol.

Cât timp durează ulcerul depinde de tipul de patologie. Cele interne se vindecă mai greu decât cele externe. Astfel, este nevoie de cel puțin o lună pentru a se vindeca complet. Pentru a evita pe viitor dezvoltarea acestui disconfort este indicat întărirea sistemului imunitar. Acest lucru ar trebui să se facă întotdeauna, nu numai atunci când există o amenințare de gordeolum sau în afara sezonului.

Pentru a scăpa de ulcior la ochi este necesar un tratament rapid acasă. Astfel, se recomandă să bei vitamine, să preferi fructele și legumele proaspete, să te miști mai mult, să ieși în aer liber și să urmezi rutina zilnică.

Adauga un comentariu