Sanatate

Ceaiuri pentru tiroidă autoimună. Cum să îmbunătățești rapid funcția sistemului endocrin

Publicat: 02 mai 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ceaiuri pentru tiroidă autoimună. Cum să îmbunătățești rapid funcția sistemului endocrin
În zilele noastre, există multe alte modalități de a trata și preveni bolile, dar din multe motive sau din propriile noastre convingeri, remediile populare continuă să fie utilizate activ în tratament

Din cele mai vechi timpuri, oamenii au încercat să trateze cu ceaiuri pentru tiroida autoimună disconfortul provocat de afecțiune. În zilele noastre, există multe alte modalități de a trata și preveni bolile, dar din multe motive sau din propriile noastre convingeri, remediile populare continuă să fie utilizate activ în tratament. Un astfel de caz reprezintă problemele cu tiroida.

Pe măsură ce oamenii îmbătrânesc, tot mai mulți oameni suferă de probleme cu tiroida. În special, această problemă trebuie luată în serios de cei care au avut probleme cu glanda tiroidă în adolescență. De regulă, după descoperirea bolii, medicii prescriu medicamente, dar, în paralel, ierburile pot fi folosite pentru a normaliza funcția tiroidiană. Trebuie remarcat imediat că, pentru a evita vătămarea organismului și complicațiile bolii, trebuie să consultați un medic înainte de a lua ierburi.

femeie care se tine de gat din cauza disconfortului provocat de glanda teroida
Un ceai pregătit din balsam medicinal de lămâie nu este doar extrem de benefic, dar și extrem de aromat

Ceaiuri pentru tiroidă autoimună. Plante medicinale pentru a scăpa de disconfort

Salvia medicinală este capabilă să stimuleze glanda tiroidă. De regulă, în medicina tradițională, planta este folosită ca supliment alimentar. O altă utilizare a salviei este sub formă de condiment în timpul gătitului. Însă, pentru a reuși să ameliorezi disconfortul provocat de tiroida autoimună ar fi bine să pregătești un ceai din infuzie de salvie. De asemenea, ca și în cazul unei răceli, este extrem de benefic ceaiul din ceapă.

Mărarul este o plantă de grădină adesea folosită în medicina populară. Mărarul tânăr ajută la creșterea producției de hormoni, deoarece conține o cantitate mare de iod indicat atunci când ai valoarea de TGP crescută. Din acesta poate fi pregătit un ceai.

Ciulinul de lapte este folosit de mulți oameni. Ceaiul din această plantă este cunoscut drept un remediu pentru ficat. Dar ciulinul de lapte poate trata și tiroida. Datorită ciulinului de lapte, puteți îmbunătăți funcția ficatului, ceea ce va duce în cele din urmă la o mai bună absorbție a hormonilor de către glanda tiroidă.

femeie care se tine de gat din cauza disconfortului provocat de glanda teroida
Mărarul este o plantă de grădină adesea folosită în medicina populară

Un ceai pregătit din balsam medicinal de lămâie nu este doar extrem de benefic, dar și extrem de aromat. Toată lumea preferă ceaiul din această plantă, dar puțini oameni știu că este adesea folosit și pentru a trata una dintre principalele boli ale tiroidei, hipertiroidismul.

Alte remedii pentru a scăpa de deranj

Strămoșii noștri au folosit ovăz necopt pentru a stimula funcția tiroidiană. De asemenea, ovăzul verde este bun pentru întreg organismul, deoarece conține vitamine pentru creșterea unghiilor și a părului.

Cu siguranță, rostopasca este considerată o buruiană de foarte multă lume care nu cunoaște faptul că aceasta este folosită activ în medicina tradițională. Mai mult de atât, planta este un remediu excelent pentru tratamentul nodulilor tiroidieni.

Pe lângă ceaiurile extrem de benefice din plante medicinale, semințele de in și polenul crud conțin acizi omega-3, care sunt necesari pentru buna funcționare a glandei tiroide. Acestea contribuie la tratarea anumitor boli tiroidiene, inclusiv tiroida autoimună.

doctor care efectueaza un control pentru glanda tiroida unei femei
Salvia medicinală este capabilă să stimuleze glanda tiroidă

Arborele de mirt conține o cantitate mare de ulei esențial, conține și mult iod, care ajută la normalizarea funcției tiroidei. O altă plantă erbacee bogată în iod este fucus blisteris. Fucusul poate ajuta la restabilirea glandei tiroide. Planta este foarte des folosită în preparate pentru glanda tiroidă.

De asemenea, există mai multe ceaiuri pentru tiroida autoimună  care sunt foarte folositoare pentru glanda teroidă. Printre acestea se numără și cel din rădăcină de sânge albă. Această plantă este cunoscută și sub numele de fivepal. Adesea folosit în stadiile incipiente ale bolii tiroidiene. Inclus în majoritatea medicamentelor pentru tratamentul glandei tiroide, deoarece planta conține iod, seleniu și zinc.

femeie care se tine de gat din cauza disconfortului provocat de glanda teroida
Pe măsură ce oamenii îmbătrânesc, tot mai mulți oameni suferă de probleme cu tiroida
Adauga un comentariu