Sanatate

Polen crud beneficii. Leacul din bătrâni care te va proteja de multe afecțiuni

Publicat: 22 apr. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Polen crud beneficii. Leacul din bătrâni care te va proteja de multe afecțiuni
Din cele mai vechi timpuri, bătrânii spuneau că polenul crud normalizează funcționarea tractului gastro-intestinal și îmbunătățește potența

Există multe produse care sunt unice prin compoziția lor, printre acestea se numără și polen crud care are multe beneficii. Acesta este folosit cel mai adesea ca agent terapeutic și profilactic. Polenul de albine este de fapt polen de flori pe care albinele îl colectează de la plante și îl procesează cu enzime speciale. Polenul este acel aliment cu care se hrănește cu întreaga familie de albine în timpul iernii lungi.

În aparență, polenul de albine arată ca niște bile mici într-o coajă, într-o mare varietate de culori. Diametrul lor este de aproximativ 2-3 mm. Această diversitate se datorează faptului că albinele colectează polen de la diferite plante melifere. Prin urmare, fiecare minge are nu numai culoarea sa, ci și un gust aparte. Polenul de albine este un fel de concentrat care include proteine, vitamine, minerale și aminoacizi. Conform setului de aminoacizi, acest produs este cel mai apropiat de carne, ouă și produse lactate. Valoarea nutritivă a polenului de albine este de aproximativ 215 kilocalorii la 100 de grame de produs. Conținutul de proteine ​​este de 13 gr, grăsimi 1 gr și carbohidrați de 39 gr.

polen crud langa o lingura de lemn si o floare
Unele persoane consumă polenul crud pentru a reduce nervozitatea și nivelul de stres

Polen crud beneficii. Efectele uimitoare ale ingredientului

Beneficiile consumului de polen de albine pentru corpul uman sunt enorme. Utilizare regulată îmbunătățește activitatea mușchiului inimii, reduce permeabilitatea vasculară și crește elasticitatea acestora. De asemenea, ingredientul elimină colesterolul rău și contribuie la procesele metabolice ale organismului.

Din cele mai vechi timpuri, bătrânii spuneau că polenul crud normalizează funcționarea tractului gastro-intestinal și îmbunătățește potența. De asemenea, se spune că polenul colectat de albine crește funcțiile de reproducere ale corpului bărbaților și femeilor, normalizând alimentarea cu sânge a vaselor creierului.

mai multe boabe de polen crud
Mai mult decât atât, polenul întărește imunitatea locală și generală, contribuind la accelerarea proceselor de vindecare a rănilor

Mai mult decât atât, polenul întărește imunitatea locală și generală, contribuind la accelerarea proceselor de vindecare a rănilor și a durerilor în talpa piciorului. Unii specialiști au identificat faptul că polenul încetinește creșterea și dezvoltarea anumitor tipuri de celule canceroase, crescând activitatea fizică și psihică.

Unele persoane consumă polenul crud pentru a reduce nervozitatea și nivelul de stres. Acesta îmbunătățește calitatea somnului și reduce efectele radiațiilor și ale radicalilor liberi. Persoanele în vârstă consumă polenul pentru a normaliza tensiunea arterială și pentru a scăpa de spondiloză cervicală. În cosmetologie, polenul de albine este folosit ca mijloc de a netezi ridurile imitate, ca mijloc de reducere a inflamației și a formării acneei și a coșurilor. Măștile și cremele încetinesc procesul de fotoîmbătrânire a pielii feței.

Contraindicații pentru utilizarea polenului de albine în alimentație

Contraindicația pentru utilizarea polenului de albine este intoleranța individuală la produs. Deși este considerat cel mai puțin alergenic produs, persoanele predispuse la alergii ar trebui să-l folosească numai după consultarea medicului.

o albina langa o floare
În aparență, polenul de albine arată ca niște bile mici într-o coajă, într-o mare varietate de culori

În plus, acest produs nu trebuie utilizat de către persoanele cu antecedente de boli precum hemofilie, patologii renale, diabet, vârsta de până la 3 ani și boli somatice cronice în perioada de exacerbare. În timpul sarcinii și alăptării, este necesar să luați polenul de albine strict după consultarea unui medic.

Polenul crud are multe beneficii și în scop terapeutic și profilactic. Experții sfătuiesc să-l luați într-o cantitate care să nu depășească două lingurițe fără vârf pe zi. Polenul de albine este recomandat să fie amestecat cu miere în proporții egale. Amestecul preparat trebuie pus sub limbă. Recepția trebuie împărțită în două ori. Tratamentul trebuie efectuat în cursuri, 20 de zile de 3-4 ori pe an.

o lingura din lemn cu polen crud langa un bol cu polen
Beneficiile consumului de polen de albine pentru corpul uman sunt enorme
Adauga un comentariu