Actualitate

Ceapa rosie iti topeste varicele. Cum se prepara remediul naturist care face minuni

Publicat: 03 feb. 2020

Ceapa roşie îţi topeşte varicele. Varicele, care afectează în principal femeile, nu au doar un aspect neplăcut, ci și implicații serioase asupra sănătății.

Varicele reprezintă nişte dilataţii ale venelor care aparţin sistemului venos superficial. Au o culoare albăstruie şi apar datorită unei proaste circulaţii şi a unei insuficienţe venoase. Mai ales vara, când temperatura este ridicată, boala se agravează.

Varicele sunt vene largi, proeminente, palpabile şi vizibile la suprafaţa pielii, localizate la nivelul coapsei şi al gambei. Alte forme de vene varicoase sunt telangiectaziile şi venele reticulate. Ele nu dau simptome, iar tratarea lor e de ordin cosmetic.

Telangiectaziile sunt vene foarte mici, uşor vizibile, care nu se pot palpa, localizate în special în straturile superficiale ale pielii. În schimb, venele reticulate sunt mai mari decât telangiectaziile, dar mai mici decât cele varicoase.

Ceapa roşie îţi topeşte varicele

Tratamentul cu ceapă roşie poate fi urmat de bolnavii cu varice care nu vor să apeleze la ajutorul bisturiului. De asemenea, pot apela la acest remediu şi de cei care au încercat fără succes alte metode. Pentru varice, tratamentul durează o lună. După 30 de zile de pauză, procedura trebuie repetată, până când varicele dispar.

Cum se prepară leacul

Ingrediente:
– 600 ml suc de ceapă roşie
– 300 g miere de salcâm.

Preparare:
Ceapa se toacă foarte mărunt, apoi se stoarce printr-un tifon des. Sucul obţinut se toarnă într-o sticlă. După aceea, se adauga mierea şi ingredientele se amesteca foarte bine, până când preparatul se omogenizează. Leacul se păstrează la frigider.

Ceapa roşie îţi topeşte varicele. După fiecare masă principală, se ia din acest preparat câte 50 grame, de două ori pe zi. Tratamentul trebuie urmat, fără întrerupere, timp de o lună.

Obiceiuri care cauzează varice

Exista o serie de obiceiuri zilnice care provoacă mai mult rău decât bine. Este vorba de purtarea hainelor prea strâmte, dar și a ciorapilor mult prea strânşi pe picior. Aceştia pot fi înlocuiţi cu ciorapii de compresie care ajuta la dilatarea pereteului venos.

Purtarea zilnică a tocurilor înalte este un alt obicei dăunător pentru sănătatea picioarelor. Se recomanda alternarea purtării tocurilor mai înalte de 2 cm cu cele mai mici.loading...

Adauga un comentariu