Local

Ceartă incendiară între frați la Iași! De nervi, un tânăr de 18 ani a dat foc unei camere din casa în care locuia

Publicat: 03 nov. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ceartă incendiară între frați la Iași De nervi un tânăr de 18 ani a dat foc unei camere din casa în care locuia
Un tânăr în vârstă de 18 ani a fost arestat după ce a dat foc unei camere

Un tânăr de 18 ani a fost reținut, iar mai apoi arestat preventiv după ce a incendiat o cameră din casa unde locuia. Acum are de dat explicații în fața legii, iar dacă va fi găsit vinovat, riscă să fie condamnat la închisoare

O ceartă între frați s-ar fi putut termina dramatic. Ion Steclariu are 18 ani și este din Cotnari, iar pe 27 octombrie s-a luat la ceartă cu fratele său. În urma conflictului a dat foc unei camere din casa în care locuia. Incendiul s-a propagate rapid, iar până să fie lichidat a distrus mai multe bunuri. Povestea a ajuns la urechile polițiștilor, iar aceștia au deschis un dosar penal pe numele tânărului.

„La data de 31 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Hârlău au reținut un tânăr în vârstă de 18 ani, din comuna Cotnari, bănuit de comiterea infracțiunii de distrugere. Din cercetări a rezultat că, la data de 27 octombrie a.c., acesta, în urma unui conflict verbal cu fratele său și fiind sub influența alcoolului, ar fi incendiat o încăpere din locuință, mai multe bunuri fiind distruse. În baza probatoriului administrat în cauză, acesta a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore. La data de 01.11.2023, tânărul va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Hârlău și Judecătoriei Hârlău cu propuneri legale. Cercetările continuă”, au declarant reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași.

Un tânăr de 18 ani a dat foc unei camere din locuință. A fost arestat

Odată ajuns în fața judecătorilor de la Judecătoria Hârlău, Ion Steclariu a aflat că următoarele 30 de zile va trebui să le petreacă în spatele gratiilor. Avocatul pe care acesta l-a avut din oficiu a cerut arest la domiciliu, însă solicitarea i-a fost respinsă.

„Dispune arestarea preventivă a inculpatului Steclariu Ion pe o durată de 30 zile, de la data de 01.11.2023 şi până la data de 30.11.2023, inclusiv, pentru săvârşirea infracţiunii de distrugere prin incendiere, faptă prevăzută de art. 253 alin. 4 Cod penal. Respinge, ca neîntemeiată, solicitarea apărătorului din oficiu al inculpatului, privind luarea pentru inculpat a unei alte măsuri preventive mai uşoare, respectiv arestul la domiciliu”, se arată în decizia judecătorilor din Hârlău.

Dacă va fi găsit vinovat, Ion Steclariu riscă să stea câțiva ani în spatele gratiilor. În ultima perioadă, la Iași s-au mai înregistrat asemenea cazuri. Zilele trecute, un bărbat a fost condamnat la 8 ani de închisoare după ce a dat foc locuinței în care se aflau fratele și mama acestuia. Cert este că un tânăr de 18 ani a ajuns să stea în arest pentru 30 de zile după ce a incendiat una dintre camerele casei în care locuia.

Adauga un comentariu