Prima pagină » Culinar » Cei mai buni dovlecei umpluți cu carne. Rețeta cu care îi vei cuceri pe cei de la masă

Cei mai buni dovlecei umpluți cu carne. Rețeta cu care îi vei cuceri pe cei de la masă

14 feb. 2024, 10:48,
în Culinar

Iată cum să pregătești la tine în bucătărie cei mai buni dovlecei umpluți cu carne. Aceștia sunt savuroși, au un aspect deosebit și merg de minune la mesele festive alături de alte bucate alese. Iată rețeta cu care îi vei cuceri pe cei de la masă.

Cei mai buni dovlecei umpluți cu carne

Dacă vrem să pregătim o mâncare gustoasă, sățioasă și aromată, cu doar câteva ingrediente, ideali sunt niște dovlecei umpluți cu carne. Aceștia merg de minune la orice masă și la orice ocazie alături de alte preparate savuroase.

Dovleceii umpluți cu carne tocată de porc și condimentați și ornați cu verdețuri tocate se fac la cuptor pentru a avea o textură ușor moale și o savoare deosebită. Rețeta este inedită și poate fi adaptată după preferințe.

La fel de bine putem face niște chiftele din dovlecei. Chifteluțele merg servite cu pâine de casă în zilele de post și nu numai. Dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta bunicii, succesul culinar va fi garantat.

Dovleceii pot fi gătiți la grătar, în tigaie sau la cuptor, iar cu un strop de imaginație vom transforma orice preparat simplu într-un adevărat deliciu. Dacă vrem să pregătim niște dovlecei la grătar vom avea nevoie de 2 dovlecei mari, 4 linguri de ulei de măsline, sare și piper după gust, boia dulce și usturoi. Mai putem adăuga și alte condimente, în funcție de preferințe.

Rețeta unui preparat delicios

Dacă vrem să pregătim niște dovlecei umpluți cu carne vom avea nevoie de 2 dovlecei, 500 g de carne tocată, 1 lingură de pastă de roșii, 1 ceapă, 4 căței de usturoi, 1 roșie, 2 linguri de ulei, 150 g de brânză Mozzarella, 1 ou, sare, piper, cimbru, 3 crenguțe de mărar, 3 crenguțe de pătrunjel și 150 g de smântână.

Mai întâi se pregătește umplutura de carne pentru dovlecei. Ceapa se curăță și se toacă mărunt apoi se pune la călit într-o tigaie cu ulei încins. Când ceapa devine ușor maronie, se adaugă roșia tăiată cubulețe, carnea tocată apoi se potrivește gustul cu sare, piper și cimbru. Se călește totul la foc mic.

Se adaugă pasta de tomate și usturoiul tocat. Se ia umplutura de pe foc și se adaugă un ou, mozzarella și pătrunjelul tocat. Se amestecă totul foarte bine. După aceea se pregătesc dovleceii. Aceștia se spală, se taie în jumătate și se scoate miezul cu o lingură.

Se așază jumătățile de dovlecei într-o tavă, se pune sare și piper măcinat apoi se vor umple dovleceii cu carne tocată și se presară cu mozzarella rasă apoi se așază feliuțelele de roșii și se pune verdeața tocată. Se toarnă în tavă și pasta de tomate amestecată cu 100 ml de apă și 1 lingură de ulei. Se dă tava cu dovlecei la cuptor timp de 30 de minute până se rumenesc apoi când sunt gata se scot din cuptor, se lasă ușor la răcit apoi se servesc dovleceii umpluți cu pâine de casă și smântână amestecată cu mărar.

Dovleceii umpluți cu carne sunt gustoși, se fac rapid și merg serviți la orice masă. Rețeta este simplă și poate fi adaptată după preferințe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`