Proiectul ???????? ??̆??̆?????̆ susținut de Asociația Producătorilor locali: Produs în Iași își continuă misiunea de a ajuta tinerii (și nu numai) să învețe despre necesitatea unei alimentații sănătoase și sustenabile, dar și despre importanța sursei din care provine hrana respectivă.
Astfel, Duminică, 3 octombrie, de la ora 10:00 la 20:30, în Grădina Palas (la patinoar), dăm start celui de-al treilea și ultimul eveniment Bunătăți locale în Farfuria Sănătoasă. În cadrul evenimentului se vor organiza workshop-uri despre apicultură și gastronomie, în cadrul cărora participanții vor învăța să facă o masă sățioasă și sănătoasă, cu produse „clean”, locale, fără chimicale și alte substanțe dăunătoare organismului.
De asemenea, vor afla despre principalele categorii de alimente și rolul nutrienților pentru organism, vor descoperi cum să citească și să interpreteze conținutul etichetelor alimentelor si vor experimenta modalitatea de preparare a unor produse locale, astfel încat pot face alegeri alimentare inteligente asigurând echilibrul nutirional al organismului si reducerea riscului de aparitie a bolilor de nutritie.
*Proiect finanțat de Consiliul Județean Iași și realizat de Asociația Producătorilor Locali: Produs în Iași*