Coronavirus

Cel mai bogat om din Asia renunță la salariu până la sfârșitul pandemiei

Publicat: 01 mai 2020
mukesh-ambani-cel-mai-bogat-om-din-Asia-renunta-la-salariu
Cel mai bogat bărbat din Asia a anunțat că renunță la salariu până când impactul pandemiei coronavirusului se va reduce.

Cel mai bogat om din Asia a anunțat că renunță la salariu până când impactul pandemiei coronavirusului se va reduce.

Mukesh Ambani a luat această decizie după ce Reliance Industries, companie de rafinare a petrolului, și rețeaua de telefonie mobilă, pe care le conduce, au înregistrat scăderi neplăcute, scrie CNN.

Profitul net a scăzut cu peste 37% până la 65 de miliarde de rupii (850 de milioane de dolari) în primele trei luni ale anului. Asta comparativ cu un an mai devreme.

Ce avere are Mukesh Ambani

Ambani are o avere de 53,4 miliarde de dolari, potrivit Forbes. Compania spune că salariul său a fost plafonat la 2 milioane de dolari de la criza financiară din 2008.

”Acum, el renunță la salariu până când compania și toate afacerile sale vor reveni pe deplin la potențialul lor de câștig”, a declarat compania într-un comunicat.

Și salariile angajaților se vor reduce

Compania va reduce și salariile cu 10% pentru toți angajații care câștigă peste 20.000 de dolari pe an, potrivit Bloomberg. Reliance a refuzat să comenteze raportul respectiv.

Mukesh Ambani are o avere estimată la 42,7 miliarde de dolari şi este preşedintele şi cel mai mare acţionar al Reliance Industries Limited. El l-a depăşit astfel pe fondatorul grupului Alibaba, Jack Ma, în iulie 2018, devenind cel mai bogat om din Asia. Fratele lui Mukesh Ambani, Anil (59 de ani) are o avere estimată la 1,5 miliarde de dolari.

Adauga un comentariu