Stiri si curiozitati

Cel mai bun fond de ten: Alege varianta perfectă pentru tine! 

Publicat: 05 ian. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cel mai bun fond de ten Alege varianta perfectă pentru tine 
Fața este cartea de vizită a femeilor și necesită o atenție mai mare în selectarea produselor cosmetice special create pentru nevoile tenul

Femeile știu cât de importantă este îngrijirea tenului și să alegi cel mai bun fond de ten potrivit nevoilor. Fața este cartea de vizită a femeilor și necesită o atenție mai mare în selectarea produselor cosmetice special create pentru ten. 

În funcție de nuanța tenului, tipul acestuia și efectele obținute, fața ta are nevoie de cel mai bun fond de ten. 

persoana care evidentiaza cu ajutorul unei lupe tenul afectat
Un fond de ten bun trebuie să se așeze uniform, să nu lase pete și să faciliteze aplicarea celorlalte produse cosmetice

Iată cum poți selecta cel mai bun fond de ten potrivit nevoilor pe care vrei să le satisfaci 

Un fond de ten bun trebuie să se așeze uniform, să nu lase pete și să faciliteze aplicarea celorlalte produse cosmetice. Fie că vorbim despre o cremă de față cu rol în hidratare, curățare sau combatere a sebumului, fondul de ten trebuie să fie ales în funcție de problemele pe care le întâmpini. 

Pentru un ten gras este nevoie de un fond de ten profesional cu efect de matifiere, pe când, un ten uscat se va ajuta de un fond de ten hidratant cu efect de finish luminos. 

Cel mai bun fond de ten în funcție de pielea ta ți-l poate recomanda chiar medicul dermatolog, cosmeticianul tău sau reprezentantul din magazinele de specialitate. Evită să achiziționezi un produs pentru că este recomandat ca fiind cel mai bun în rândul prietenelor.

persoana care aplica fondul de ten cu ajutorul unui instrument de metal
Vizita la medicul dermatolog îți va spune ce fel de ten ai, cum îl ajuți pentru a fi perfect și care este cel mai bun fond de ten

Ce trebuie să știi atunci când achiziționezi cel mai bun fond de ten 

Machiajul cu fond de ten este utilizat pentru a acoperi roșeața pielii, urmele de pete pigmentare sau acnee, dar și oboseala acumulată. Într-un mod natural și lipsit de imperfecțiuni, cel mai bun fond de ten are rezultate imediate. Folosit în cantitatea ideală, fondul de ten oferă o textură catifelată feței și oferă un look proaspăt pe toată perioada zilei. 

Există o gamă largă a acestui produs de machiaj, folosit și utilizat în diverse tehnici, metode și combinații. 

Fondul de ten lichid este regăsit în mai multe forme și nuanțe potrivit fiecărui tip de ten. Are calitățile unui produs cosmetic cu rezistență la apă, folosit pentru un efect de matifiere, pentru ten acneic sau pentru femei care nu vor să îmbătrânească. Specialiștii recomandă pentru tenul gras utilizarea unui fond de ten pe bază de apă, iar pentru un ten uscat, produsele pe bază de uleiuri esențiale. Aplicarea se poate face cu ajutorul mâinilor sau a produsele speciale de make-up. 

Fondul de ten tip cremă este recunoscut pentru acoperirea pe care o are cu un aspect ușor încărcat. Este des utilizat și ca corector pentru micile imperfecțiuni în cazul în care nu se folosesc și alte produse cosmetice. Sunt destinate persoanelor cu un ten mixt. Pudra este potrivită pentru persoanele ce nu aleg să se machieze în mod constant, are o acoperire mică și se poate aplica de mai multe ori în cursul zilei. Este recomandat pentru un ten normal, pentru unul sensibil sau acneic, dar nu și persoanelor cu ten uscat. 

persoana care se uita in oglinda si tine mana la nivelul fetei unde este evidentiat tenul afectat
Folosit în cantitatea ideală, fondul de ten oferă o textură catifelată feței și oferă un look proaspăt

Cu o consistență între lichid și cremă se situează fondul de ten de tip spumă care se aplică pentru toate tipurile de ten în funcție de compoziția ingredientelor pe care o are. Ușor de aplicat, nu încarcă tenul, iar acoperirea variază de la un produs la altul. Există pe piața de cosmetice și fonduri de ten de tip creion, recomandate pentru tenul gras sau pentru a contura zonele feței. Persoanelor cu riduri nu le este indicat să folosească un asemenea cosmetic pentru că le va accentua ridurile. 

Multe persoane care doresc să își acopere fața zilnic optează pentru produsele de tip BB, CC Cream ( amestec între cremă hidratantă și de nuanțare) sau cremă cu nuanțare care dau chipui un aspect fresh, ușor încărcat și hidratat. Este folosit adesea pentru a uniformiza nuanțele pielii și oferă un look impecabil, lipsit de imperfecțiuni. 

Recomandări pentru a alege cel mai bun fond de ten

Pentru tenul uscat putem folosi produse care hidratează și luminează chipul, cum ar fi fondul de ten lichid, BB, CC Cream, fondul de ten de tip spumă sau cremă cu efect de uniformizare a nuanței pielii. Tenul gras are nevoie de un produs cu efect de matifiere. 

Pentru un ten cu imperfecțiuni consultă un specialist, care te va îndruma în alegerea celui mai bun fond de ten potrivit nevoilor pe care le are pielea feței. Vizita la medicul dermatolog îți va spune ce fel de ten ai, cum îl ajuți pentru a fi perfect și care este cel mai bun fond de ten.

persoana careia i se face masaj facial cu ajutorul unui instrument de specialitate
Specialiștii recomandă pentru tenul gras utilizarea unui fond de ten pe bază de apă, iar pentru un ten uscat, produsele pe bază de uleiuri esențiale
Adauga un comentariu