Local

Cel mai fierbinte proces a început la Judecătoria Iași! Doi frați au vrut să trăiască o poveste de dragoste interzisă prin lege! Procurorii au intervenit și i-au trimis în fața instanței pentru incest! GALERIE FOTO (Exclusiv)

Publicat: 24 sept. 2020
A început procesul penal al unor frați din județul Iași, acuzați de incest: astfel de dosare sunt foarte rar întâlnite
O sală de judecată în cadrul căreia va avea loc procesul de incest

Unul dintre rarele procese de incest a început ieri la Judecătoria Iași! Frații Vasile Dodu și Luminița Lățescu sunt acuzați, din nou, că au întreținut relații sexuale interzise prin lege! Magistrații ieșeni trebuie să hotărască soarta celor doi frați, care au și copii împreună

Cel mai fierbinte proces a început la Judecătoria Iași! Doi frați au vrut să trăiască o poveste de dragoste interzisă prin lege! Procurorii au intervenit și i-au trimis în fața instanței pentru incest! Povestea ieșeanului și a surorii sale a început în urmă cu câțiva ani și a luat o turnură dramatică. Chiar dacă cei doi au și copii împreună, aceștia au fost acuzați, pentru a doua oară, de incest. Prima dată, cei doi au susținut că au aflat târziu faptul că sunt rude.
Ieri a avut loc primul termen al procesului în cadrul căruia frații Vasile Dodu (39 de ani) și Luminița Lățescu (33 de ani) sunt acuzați de incest. La primul termen, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au amânat procesul.

Cei doi frați, Vasile Dodu și Luminița Lățescu, au vrut să trăiască o poveste de dragoste interzisă prin lege

Recent, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași au dispus trimiterea în judecată a Luminiței și a lui Vasile Dodu, sub acuzația de incest. Anchetatorii au precizat că cei doi frați au întreținut relații intime timp de mai mulți ani. Adevărul a ieșit la iveală în 2007, când au vrut să se căsătorească, iar Luminița a dat naștere primului lor copil, o fetiță. La acea dată, cei doi au susținut că nu știau că au aceeași mamă, însă, mai apoi, instanța le-a anulat certificatul de căsătorie. Oamenii legii au constatat că cei doi au continuat să locuiască împreună, să se iubească și să facă copii.

La scurt timp, frații au avut un alt copil, tot o fetiță, dar pe care bărbatul nu l-ar fi recunoscut pentru a nu avea probleme cu legea. Mai mult, tânăra a negat că ar fi copilul lui Vasile Dodu, susținând că, de fapt, micuța ar fi fost concepută cu un alt bărbat.

Ce au spus procurorii despre relația celor doi frați

Autoritățile au constatat că Luminița și Vasile au aceeași mamă. După ce l-a născut pe băiat, femeia l-a lăsat în grija părinților ei, a plecat din sat și s-a măritat din nou. Cu următorul bărbat a făcut șapte copii, printre care și Luminița. Cei doi tineri au afirmat inițial că s-ar fi cunoscut la discoteca din Mogoșești. S-au îndrăgostit și au decis în 2007 să se căsătorească, susținând atunci că, în momentul în care au mers la Oficiul Stării Civile, nu ar fi știut că sunt frați. Ei au afirmat că, după ce s-au căsătorit, ar fi mers la bunicii bărbatului, iar, când bunica lui a auzit că o cheamă Luminița Lățescu, femeia s-ar fi schimbat la față și i-ar fi mărturisit tânărului că femeia este sora lui.

În urmă cu peste un deceniu, cei doi au fost trimiși în judecată pentru prima dată. Acuzațiile aduse de anchetatori au fost de incest în formă continuată și fals în declarații. Inițial, Judecătoria Iași a dispus amendarea administrativă a lui Vasile Dodu și a Luminiței Lățescu cu câte 500 de lei. Instanța a anulat declarația de căsătorie de pe 13 noiembrie 2007. Procurorii au contestat sentința, dar instanța a respins apelul.

Magistrații au considerat că faptele celor doi frați nu au un pericol social ridicat

Judecătorii au spus că faptele comise de către cei doi au adus o atingere minimă valorilor sociale ocrotite de legea penală, fiind lipsite în mod vădit de pericol social.

„Instanța are în vedere, în argumentarea acestei opinii, împrejurările care au generat și care au dus la comiterea faptelor de către cei doi inculpați, respectiv nivelul extrem de scăzut de educație al celor doi inculpați, mediul social din care aceștia provin, condițiile concrete în care au crescut și s-au dezvoltat. Constată instanța că toate aceste circumstanțe în care inculpata a crescut și s-a dezvoltat au avut o influență negativă asupra percepției sale despre viață, inculpata găsindu-și un refugiu și o stare de liniște, dublată de un sentiment de ocrotire, în casa fratelui său vitreg, unde existau condiții decente și relativ normale de trai.

Timp de 17 ani, cei doi inculpați nu s-au văzut niciodată, nu s-au cunoscut și nu au știut că au aceeași mamă. Instanța a constatat că scopul urmărit de către cei doi inculpați a fost doar acela de a se ocroti reciproc, ei nerealizând consecințele faptelor comise, întrucât nivelul cognitiv și volitiv al acestora nu le permite o mai bună reprezentare a consecințelor faptelor lor”, au menționat la acea dată magistrații ieșeni.

Adauga un comentariu