Local

Cel mai prețios sfat dat de părintele Calistrat Chifan: „Dacă nu crezi în Dumnezeu, alege-ți varianta de a nu-L supăra” – VIDEO

Publicat: 25 ian. 2023
_____ Vizualizări 3 Comentarii
Cel mai prețios sfat dat de părintele Calistrat Chifan Dacă nu crezi în Dumnezeu alege-ți varianta de a nu-L supăra - VIDEO
Există oameni care aleg să nu creadă în Dumnezeu, fie pentru că nu au primit ajutorul atunci când I l-au cerut, fie pentru că nu au simțit niciodată prezența Lui în viața lor.

Părintele Calistrat Chifan ne oferă, de fiecare dată, cele mai bune sfaturi. De această dată, în emisiunea BZI LIVE, îndrăgitul duhovnic a dezvăluit cel mai prețios sfat al său, valabil pentru toți credincioșii: „Dacă nu crezi în Dumnezeu, alege-ți varianta de a nu-L supăra”.

Există oameni care aleg să nu creadă în Dumnezeu, fie pentru că nu au primit ajutorul atunci când I l-au cerut, fie pentru că nu au simțit niciodată prezența Lui în viața lor. Acești oameni sunt cunoscuți sub numele de atei, ei excluzându-L pe Dumnezeu din viața lor în orice moment. Acest lucru este înțeles de oamenii bisericii, fapt pentru care nimeni nu încearcă să-i convingă contrariul.

Cel mai prețios sfat dat de părintele Calistrat Chifan: „Neg total ajutorul Tău, dar te respect, că ești Dumnezeu”

Pentru cei care nu cred în Dumnezeu, părintele Calistrat Chifan are un sfat prețios. El le recomandă acestora să aleagă varianta de a nu-L supăra pe Creator. Aceștia au dreptul să nege total ajutorul lui Dumnezeu, dar au obligația să-L respecte, fiindcă va veni un moment când vor avea nevoie de El.

„Nu crezi în Dumnezeu, alege-ți varianta de a nu-L supăra. Mergi pe varianta: „Doamne, și dacă există, și dacă nu exiști, nu mă interesează. Și dacă mă poți ajuta și nu mă poți ajuta, nu mă interesează. Și dacă vrei să mă bagi în seamă sau nu vrei să mă bagi în seamă, nu mă băga în seamă, n-am nevoie. Neg total ajutorul Tău, dar te respect, că ești Dumnezeu.”, a declarat părintele Calistrat Chifan, pentru BZI LIVE.

Părintele Calistrat Chifan: „Nu-ți cer să te rogi, nu-ți cer să te închini, nu-ți cer să-ți faci cruce, nu-ți cer să devii credincios, dar fă un lucru simplu”

Pentru a ilustra cele spuse mai sus, părintele Calistrat a mărturisit ce i-a spus unui tânăr, care nu credea în Dumnezeu. I-a zis că nu trebuie să se roage, nu trebuie să se închine, nu trebuie să își facă cruce și nu trebuie să devină credincios, dar ce trebuie să facă este doar să rostească următoarele cuvinte: „Doamne, nu știu cine ești, nu știu ce vrei, nu știu cu ce te ocupi. Dar dacă vreodată Îți trece prin cap să stai pe inima mea, dacă Îți trece vreodată prin cap să te odihnești la mine, Vino, că nu mă deranjează. Dar nu vreau să știu despre Tine prea multe, că nu mă interesează.”

„I-am spus odată unui tânăr: „Nu-ți cer să te rogi, nu-ți cer să te închini, nu-ți cer să-ți faci cruce, nu-ți cer să devii credincios, dar fă un lucru simplu. Spune așa: Doamne, nu știu cine ești, nu știu ce vrei, nu știu cu ce te ocupi. Dar dacă vreodată îți trece prin cap să stai pe inima mea, dacă îți trece vreodată prin cap să te odihnești la mine, Vino, că nu mă deranjează. Dar nu vreau să știu despre Tine prea multe, că nu mă interesează. Și a avut un accident din care a scăpat întreg, fără să pățească nimic. Și și-a adus aminte exact de vorba pe care i-am spus-o. Și când ne-am întâlnit peste câțiva ani mi-a spus: „Părinte, știți ce m-a întrebat poliția? Dar tu cum de ai rămas viu? Și atâta i-am spus: Cred că-i vorba de Dumnezeu, de care eu nu știu nimic despre El, că altfel nu se explică. Și așa am devenit credincios.” Adică Dumnezeu îți poate da o cumpănă sau o încercare, să-L vezi că există, dar să nu fii obraznic, că dacă ești obraznic, te poate încerca mai grav decât te aștepți.”, a adăugat părintele Calistrat Chifan.

Comentarii
  • Domnul preot se pare ca prestează mai mult pe media decât acolo unde s-ar cuveni, de altfel se bucura și de mult spațiu alocat in presa locala bucurându-se de privilegiu acordat, “modestia” il caracterizează….povețele, pildele si alte învățături sa le propovăduiască in parohia pe care o slujește.

Adauga un comentariu