Stiri si curiozitati

Cel mai puternic canon de Împărtășanie. Cum să te rogi pentru iertarea păcatelor

Publicat: 21 nov. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cel mai puternic canon de Împărtășanie. Cum să te rogi pentru iertarea păcatelor
Canonul de Împărtășanie se rostește înainte de a primi Sfintele Taine pentru iertarea păcatelor, liniște sufletească și luminarea minții.

Înainte de a primi Sfintele Taine este bine să rostim cel mai puternic canon de Împărtășanie. Acesta are o putere tămăduitoare deosebită și îl ajută pe cel copleșit de deznădejde și împovărat de probleme. Pentru a primi Sfânta Împărtășanie este necesară o pregătire spirituală a credinciosului. Iată cum să te rogi pentru iertarea păcatelor și îndepărtarea relelor lumești.

Cel mai puternic canon de Împărtășanie

Credinciosul trece printr-o etapă de pregătire spirituală înainte de a se împărtăși cu Preacuratele Taine. Rostirea unei rugăciuni făcătoare de minuni este de mare ajutor pentru cel cuprins de suferințe trupești sau sufletești. Înainte de Împărtășanie se citește cu multă smerenie un canon de pocăință.

,,Pâine a vieții celei veșnice să-mi fie mie Trupul Tău cel sfânt, Milos­tive Doamne, și scump Sângele Tău, și tă­mă­duire durerilor celor de multe feluri. Învrednicește-mă, Stăpâne, pe mine, nevrednicul, să mănânc Trupul Tău cel preacurat și să beau Sângele Tău cel preascump, cu credință și cu dragoste. Întinat fiind cu lucruri netrebnice, eu, ticălosul, nu sunt vrednic să mă îm­păr­­tășesc cu preacuratul Tău Trup și cu dumnezeiescul Tău Sânge, Hris­­toase; ci fă-mă vrednic de aceasta.

Dă-mi, Hristoase, picături de la­crimi, care să-mi curățească necu­răția inimii mele, ca, fiind curățit, în cuget curat, cu credință și cu frică să vin, Stăpâne, spre împărtășirea Da­rurilor Tale. Spre iertarea păcatelor să-mi fie mie Preacuratul Tău Trup și dum­ne­­ze­ies­cul Tău Sânge, și spre îm­păr­­tă­șirea cu Duhul Sfânt, și spre viața de veci, Iubitorule de oameni, și spre în­de­păr­tarea durerilor și a necazurilor. Doamne, învrednicește-mă să mă îm­­părtășesc fără de osândă cu prea­curat Trupul Tău și cu scumpul Tău Sân­ge, și să slăvesc bunătatea Ta.”

Pe lângă acest canon tămăduitor, putem citi cât mai des cu putință și o rugăciune pentru liniște sufletească. De grabnic ajutor la vreme de întristare, deznădejde și necaz este Acatistul Sf. Treimi, citit în fiecare zi.

Ce rugăciuni să rostești pentru iertarea tuturor păcatelor

Atunci când suntem împovărați de griji, ispite și gânduri negre este bine să rostim o rugăciune tămăduitoare pentru iertarea păcatelor, ocrotire divină și ajutor ceresc. Rugăciunile sunt o cale de comunicare și comuniune cu divinitatea și îl ajută pe cel greu încercat de probleme să își păstreze credința statornică și să se vindece de toate bolile trupești sau sufletești. Este bine să rostim cât mai des cu putință, pe lângă rugăciunile de cerere și mulțumire, cea mai puternică rugă pentru iertarea tuturor păcatelor lumești.

,,Mărturisesc Ție, Doamne, Dumnezeul meu, Celui în Treime slăvit și închinat: Tatălui și Fiului și Sfântului Duh – păcatele mele făcute în toate zilele vieții mele și până în ceasul de față cu lucrul, cu cuvântul, cu gândul, cu vederea, cu auzul, cu mirosul, cu gustul, cu pipăitul și cu toate simțurile mele sufletești și trupești, prin care Te-am mâniat pe Tine, Dumnezeul meu, și am nedreptățit pe aproapele. Pentru toate acestea mă simt vinovat înaintea Ta și vreau să mă pocăiesc. De aceea, cu smerenie, mă rog: iartă-mă și mă dezleagă de toate păcatele, ca un bun și de oameni iubitor. Amin.”

Canonul de Împărtășanie se rostește înainte de a primi Sfintele Taine pentru iertarea păcatelor, liniște sufletească și luminarea minții. Acest canon este înzestrat cu o putere vindecătoare deosebită și este făcător de minuni pentru cel care se roagă cu multă credință și smerenie.

Adauga un comentariu