Prima pagină » Stiri si curiozitati » Acatistul Sfintei Treimi pentru îndepărtarea relelor. Când și cum se rostește pentru a avea parte de ocrotirea divină

Acatistul Sfintei Treimi pentru îndepărtarea relelor. Când și cum se rostește pentru a avea parte de ocrotirea divină

11 mai 2022, 12:47,
BZI.ro, în Stiri si curiozitati

În momentele de grea încercare sufletească sau trupească putem citi Acatistul Sfintei Treimi pentru îndepărtarea relelor. Acesta este înzestrat cu o putere vindecătoare deosebită și face minuni pentru cel care îl rostește cu multă credință și smerenie. Atunci când suntem copleșiți de deznădejde și împovărați de griji și probleme, rostirea unei rugăciuni tămăduitoare este de grabnic ajutor. Acatistul Sfintei Treimi este de folos la vreme de necaz și întristare. Iată când și cum se rostește pentru a avea parte de ocrotirea divină.

Acatistul Sfintei Treimi pentru îndepărtarea tuturor relelor

Rostirea unei rugăciuni în momente de suferință este de grabnic folos și îl ajută pe cel încercat de probleme să treacă mai ușor peste necazuri, să nu își piardă speranța și să scape de gândurile negre. La vreme de suferință și deznădejde putem citi Acatistul Sfintei Treimi, făcător de minuni. Acesta are o putere deosebită și îl ajută pe credincios să își găsească liniștea sufletească în cele mai grele momente ale vieții.

Pe lângă Acatistul Sfintei Treimi putem rosti cât mai des cu putință și rugăciunea Sf. Haralambie pentru vindecarea bolilor trupești și sufletești. Pentru a avea parte de binecuvântarea divină și a fi feriți de rele, putem citi în fiecare zi Acatistul Sfintei Treimi.

,,Împărate al veacurilor şi Doamne cel mai înainte de veci, Făcătorule a toată făptura cea văzută şi cea nevăzută, Dumnezeule cel slăvit în Sfânta Treime, Căruia se închină tot genunchiul; al celor cereşti, al celor pământeşti şi al celor de dedesubt. Pentru aceasta şi noi, ca cei ce suntem luminaţi cu Sfânta Taină a Botezului întru numele Tău cel întreit sfânt deşi nevrednici fiind, îndrăznim a-Ţi aduce această cântare de laudă; iar Tu ca Făcătorul, Purtătorul de grijă şi Judecătorul nostru, ia aminte spre glasul rugăciunii robilor Tăi, şi nu depărta mila Ta de la noi, pentru ca din adâncul sufletului pururea să strigăm Ţie: Sfânt, Sfânt, Sfânt eşti Doamne Dumnezeul nostru, miluieşte-ne pe noi, zidirea Ta cea căzută, pentru numele Tău cel Sfânt.”

De asemenea, putem citi în fiecare zi și Acatistul Izvorul Tămăduirii, ajutorul celor în suferință. Acesta se citește împreună cu câteva rugăciuni făcătoare de minuni și tămăduitoare.

Ce să rostești pentru a avea parte de ocrotirea divină

La vreme de necaz și durere trupească sau sufletească este bine să citim Acatistul Sfintei Treimi. Acesta se citește în fiecare zi pentru a avea parte de binecuvântarea tuturor forțelor cerești și a scăpa de gândurile rele.

De grabnic ajutor în cele mai grele momente este și rugăciunea către Preasfânta Treime. Această rugă vindecătoare se rostește cât mai des cu putință, în liniște și cu multă smerenie.

,,Preasfântă Treime, Stăpânire de o fiinţă, pricinuitoare a tot binele; ce vom răsplăti Ţie pentru toate câte ne-ai dat nouă, păcătoşilor şi nevrednicilor, pe care mai înainte de a ne naşte noi în lume le-ai rânduit, şi pentru toate cele ce ne dai fiecăruia din noi în toate zilele şi pentru cele ce ai gătit nouă tuturor în veacul cel viitor?

Deci, caută, o dumnezeiască Treime, din înălţarea sfintei slavei Tale asupra noastră, mult păcătoşilor; şi bunăvoinţa noastră în loc de fapte bune o primeşte, şi ne dă nouă duhul pocăinţei celei adevărate; ca, urând tot păcatul, întru cuvioşie şi dreptate până la sfârşitul vieţii noastre să petrecem, făcând voia Ta cea sfântă şi slăvind cu cuget curat şi cu fapte bune preadulcele şi preaîncuviinţat numele Tău. Amin.”

Acatistul Sfintei Treimi are o putere vindecătoare deosebită și îl ajută pe credincios să treacă mai ușor peste suferințe și necazuri. La vreme de grea încercare trupească sau sufletească este bine să rostim câteva rugăciuni taumaturgice de grabnic ajutor.


Schimbarea la Față, 2022: Ce înseamnă și de ce o sărbătorim

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *