International

Cel mai rapid test pentru COVID-19 a fost realizat în India. Iată cum funcționează

Publicat: 11 oct. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cel mai rapid test pentru COVID-19 a fost realizat în India. Iată cum funcționează
Cercetătorii indieni au realizat un test care arată în mai puțin de o oră dacă ai fost sau nu infectat cu COVID-19

Cercetătorii din India au dezvoltat cel mai rapid test pentru COVID-19, care arată, în aproape o oră, dacă cineva a fost sau nu infectat. Testul a fost numit după un popular detectiv fictiv din India – FELUDA.

Oamenii de știință din India au dezvoltat un test rapid pentru COVID-19. Potrivit autorităților, rezultatul poate fi aflat în mai puțin de o oră. Totodată, acesta are un principiu simplu de funcționare, el fiind creat dintr-o bandă de hârtie.

Cum funcționează cel mai rapid test pentru COVID-19

Autoritățile medicale din New Delhi, India, au aprobat luna trecută un test pentru COVID-19 creat dintr-o bandă de hârtie. Acesta poate arăta dacă o persoană a fost sau nu infectată cu noul coronavirus în mai puțin de o oră. Testul a fost denumit FELUDA, după numele unui popular detectiv fictiv din India. Astfel, scopul acestuia este de „a soluționa nevoia urgentă de testare în masă, cu rezultat precis”, transmite CNN.

Kitul ar putea fi fabricat pentru autotestare în viitor, potrivit autorităților. Cu toate acestea, prototipul dezvoltat în prezent este destinat doar testării în laboratoare. Testul FELUDA este asemănător unui test rapid dezvoltat în SUA în această primăvară. Ambele teste folosesc o tehnologie de editare genică numită CRISPR pentru a detecta virusul în ARN-ul unui pacient. Testul a primit aprobarea pentru lansare comercială pe 19 septembrie.

„Acesta marchează o realizare semnificativă pentru comunitatea științifică indiană, trecând de la cercetare și dezvoltare la un test de înaltă precizie, fiabil, în mai puțin de 100 de zile”, a declarat un oficial.

India a depășit pragul de 7 milioane de infectări

Numărul cazurilor de persoane infectate cu noul coronavirus a depăşit duminică în India pragul de 7 milioane. Această cifră se apropie de cea raportată de Statele Unite, cea mai afectată ţară din lume de pandemia de COVID-19.

Datele raportate de Ministerul indian al Sănătăţii confirmă aproape 75.000 de noi cazuri duminică, fapt care ridică numărul total al persoanelor infectate în India la 7,05 milioane. Astfel, India ocupă locul al doilea în clasamentul celor mai afectate ţări din lume. Experţii afirmă însă că cifrele reale din India ar putea fi mult mai mari. Și aceasta deoarece rata de depistare din această ţară cu o populaţie de 1,3 miliarde de locuitori este mult mai scăzută decât în multe alte ţări.

Paradoxal, la acest număr mare de infectări, India are o mortalitate foarte mică în comparație cu alte state. În ce privește numărul deceselor (puțin peste 100.000), el rămâne mai mic decât în Brazilia și SUA. Experții sunt de părere că factori precum imunitate dobândită de la alte boli ar putea să fie o posibilă explicație.

Acum, odată ce au dezvoltat cel mai rapid test pentru COVID-19, autoritățile speră să poată ține sub control răspândirea noului coronavirus.

Adauga un comentariu