Local

Cel mai sincer consumator de droguri din Iași poate respira ușurat deocamdată! După ce a fost prins în trafic fără permis, căscând gura la un accident mortal, acum a fost condamnat pentru șpagă – GALERIE FOTO / VIDEO

Publicat: 27 sept. 2021
Momentele în care polițiștii ieșeni au cercetat mașina lui Eduard Popa
Un ieșean care s-a oprit să caște gura la un accident rutier mortal s-a ales acum cu o condamnare pentru dare de mită

Un ieșean a scăpat de pușcărie, după ce s-a băgat singur în bucluc. Astfel, la finele săptămânii trecute, judecătorii din cadrul Tribunalului Iași l-au condamnat pe Eduard Popa la 2 ani și o lună de închisoare, dar cu suspendare, pentru dare de mită, conducerea unui vehicul fără permis și sub influența alcoolului sau a altor substanțe (psihoactive). Dacă nu ar fi oprit mașina în trafic, pentru a căsca gura la un accident rutier mortal, ieșeanul nu ar fi avut dosar penal

Cel mai sincer consumator de droguri din Iași poate respira ușurat, cel puțin deocamdată! După ce a fost prins în trafic fără permis, căscând gura la un accident mortal, acum a fost pedepsit pentru mită. Astfel, la finele săptămânii trecute, judecătorii din cadrul Tribunalului Iași l-au condamnat pe Eduard Popa la 2 ani și o lună de închisoare, dar cu suspendare, pentru dare de mită, conducerea unui vehicul fără permis și sub influența alcoolului sau a altor substanțe (psihoactive).

„Instanța îl obligă pe inculpatul Eduard Popa să presteze o muncă neremunerată în folosul comunității, pe o perioadă de 100 de zile, la una dintre instituțiile publice din municipiul Iași, respectiv la Căminul de Pensionari «Sf. Cuv. Parascheva» sau la Căminul de Bătrâni «Sf. Împărați Constantin și Elena», aflate în subordinea Consiliului Local Iași – Direcția de Asistență Comunitară”, au afirmat magistrații ieșeni. De remarcat este faptul că sentința nu e definitivă, aceasta putând fi contestată.

Ieșeanul Eduard Popa, acuzat că a șofat sub influența drogurilor

Procesul ieșeanului Eduard Popa a început pe data de 16 februarie 2021. Procurorii ieșeni l-au trimis în judecată pe individ sub acuzațiile amintite. Asta, după ce ieșeanul a fost reținut și, mai apoi, arestat la domiciliu, de pe 25 ianuarie, până pe 18 iunie 2021.
Anchetatorii au precizat că Eduard Popa (26 de ani) a intrat în vizorul lor la finele lunii ianuarie.

„Pe 21 ianuarie 2021, în timp ce era condus cu autospeciala MAI, dinspre Postul de Poliție Ciurea, inculpatul a promis în mod direct, pentru sine, unui agent că îi va da toate economiile sale, în sumă de 10.000 de lei, în două tranșe, deținută pe un card de economii, pentru a nu se lua măsurile legale împotriva sa. El a reiterat promisiunea în aceeași dată în timp ce era condus cu autospeciala la sediul IML Iași pentru prelevare de mostre biologice.

Mai mult, în seara zilei de 21 ianuarie 2021, în jurul orei 21:14, în timp ce era audiat în incinta Postului de Poliție Scânteia, i-a dat, în mod direct, pentru sine, aceluiași agent suma de 500 de lei, în legătură cu neîndeplinirea îndatoririlor de serviciu de către polițist, pentru ca să «îl ajute, să nu îl afecteze cercetările penale», prin lăsarea în nelucrare până pe 17 martie 2021 a dosarului penal înregistrat având ca obiect conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, a declarat Mihaela Apostol, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași.

A oprit să caște gura la un accident rutier mortal și s-a dat singur de gol

Anchetatorii ieșeni au adăugat că, pe 21 ianuarie 2021, în jurul orei 15:00, Eduard Popa a condus un autoturism marca Audi dinspre Iași, către Vaslui. Pe DJ 248, în comuna Scânteia, el a fost prins de polițiști că nu are carnet. De asemenea, oamenii legii au constatat că acesta consumase canabis înainte de a urca la volan. Totul a ieșit la iveală din întâmplare, după ce tânărul a oprit vehiculul pentru a vedea urmările unui accident rutier mortal care se petrecuse în zona respectivă.

Comentarii
Adauga un comentariu