Titlurile zilei

Cel mai tânăr șef de spital din Iași are o avere uriașă! Medicul Gabriel Martinescu, managerul de la „Elena Doamna”, are proprietăți de peste 1 milion de euro!

Publicat: 08 sept. 2020
Șeful de la
Dr. Gabriel Martinescu, șeful Maternității "Elena Doamna" din Iași, are o avere uriașă

Cel mai tânăr manager de spital din Iași are o avere impresionantă. Gabriel Martinescu, șeful de la Maternitatea „Elena Doamna”, din Iași, are mai multe proprietăți în zona centrală, iar la un calcul simplu acestea pot să depășească 1 milion de euro. Managerul a reușit să strângă o avere impresionantă, iar aceasta numără 5 terenuri, 3 apartamente și două case

Cel mai tânăr manager de spital din Iași are o avere impresionantă. Medicul Gabriel Martinescu, șeful de la Maternitatea „Elena Doamna”, a reușit la 32 de ani să aibă în proprietate 5 terenuri, 3 apartamente și două case. O parte dintre aceste proprietăți se află în zona centrală a Iașului. Cum a reușit medicul să adune o asemenea avere este greu de spus. Majoritatea imobilelor pe care le deține au fost dobândite prin contracte de vânzare-cumpărare, însă medicul a și construit la Iași.

Teren de 10.000 de metri pătrați primit prin donație de medicul Gabriel Martinescu

În anul 2014, dr. Gabriel Martinescu avea să primească prin donație un teren de 10.000 de metri pătrați în comuna ieșeană Gropnița. Cel mai bun an pentru Gabriel Martinescu se pare că a fost anul 2016. Atunci a cumpărat trei terenuri, dintre acestea două fiind pe strada Ipsilante, din Iași, iar cel de-al treilea în județul Vrancea. Tot în anul 2016, Martinescu a mai cumpărat și o casă de locuit, tot în municipiul Iași. Astfel, dr. Gabriel Martinescu a reușit într-un singur an să cumpere 3 terenuri și o casă. De unde a făcut rost de acești bani este dificil de spus.

Anul 2020 i-a adus un teren, un apartament și o casă, toate în zone bune ale Iașului

Un an bun pentru dr. Martinescu a fost și anul 2020. Anul acesta, conform declarației sale de avere, Martinescu a cumpărat un teren pe Splai Bahlui, un apartament de 69 de metri pătrați și o casă de 47 de metri pătrați. Ceva este dubios în declarația de avere a medicului. În anul 2013 acesta spune că a construit două apartamente în municipiul Iași. Unul dintre acestea are o suprafață de 243,42 metri pătrați, iar altul are o suprafață de 263,96 de metri pătrați, în imediata apropiere a Mitropoliei Moldovei și Bucovinei. Doar aceste apartamente pot valora câteva sute de mii de euro. De precizat este faptul că în declarația sa de avere nu este trecut niciun depozit bancar și nici datorii. Dr. Gabriel Martinescu a mai trecut în declarația de avere că deține un autoturism marca Dacia Logan din anul 2008. La un calcul simplu, șeful de la Maternitatea „Elena Doamna” are proprietăți ce ar putea depăși 1 milion de euro. Această sumă este însă pur estimativă.

Cum a ajuns dr. Gabriel Martinescu șef la Maternitatea „Elena Doamna”

În anul 2018, președintele Consiliului Județean (CJ) Iași a numit un nou manager interimar la Maternitatea „Elena Doamna” din Iași, unitate medicală aflată în administrarea CJ. Spitalul este condus de pe 26 septembrie 2018 de dr. Gabriel Martinescu și până în prezent. Acesta este de profesie medic oftalmolog, iar în trecut a ocupat funcția de manager la spitalul din Comănești, județul Bacău. În 2018, medicul Martinescu era cel mai tânăr manager de spital din țară. Mama medicului Martinescu este Gabriela Martinescu, asistent universitar la Facultatae de Medicină, disciplina Igienă și sănătatea medicului, de la Universitatea de Medicină și Farmacie din Iași.

Medicul Gabriel Martinescu nu răspunde la telefon

Reporterii cotidianului BZi l-au contactat în ultima perioadă în repetate rânduri pe șeful de la Maternitatea „Elena Doamna”, însă acesta nu a răspuns apelurilor telefonice. Mai mult decât atât, oameni din lumea medicală au precizat că dr. Martinescu nu răspunde nici măcar superiorilor din sistemul medical ieșean. Desigur, medicul care conduce acum spitalul poate avea ce atitudine își dorește. Probabil că președintelui Consiliului Județean Iași, Maricel Popa, îi răspunde, pentru că el a fost cel care l-a instalat pe această funcție. Trebuie precizat faptul că, de la Maternitatea „Elena Doamna”, Martinescu a încasat aproximativ 10.000 de lei lunar, la nivelul anului 2019.

Comentarii
 • Domnule Dr cand ne dati si nou masti ? La toate spitalele se dau cate 4 masti la tura. Noi le cumparam din banii noștri. La magazie sunt baxuri cu masti si costume. Apropo ati terminat vila din Valea Lupului de construit ? Banii pe tichetele de vacanta pe 2020 stau bine in contul Dvs !

 • Afaceri murdare,contracte cu spitalul ale diverșilor acoliți de ai lui, lucrări care nu erau necesare,asa a rămas spitalul fără bani,management defectuos,fără gram de experienta.De unde atâția bani din munca cinstita și din salariul pe care îl ia de doctor deși nu desfășoară activitate medicala în secții.

 • Interesant, încă un articol tendențios marca BZI. După ce am citit întreaga postare și am căutat pe internet niste informații mai veridice, mi-am dat seama că tot ce se prezintă in articol este trecut si in declaratia de avere. In rest, textul prezintă speculatii legate de valoarea imobilelor, implicarea numelor unor membri ai familiei ( este un tipar al acestor dezvaluiri, marca BZI, de a include si rubrica „family & friends” ) si punctul culminant este asocierea cu personajele politice. Trist dar adevărat, probabil că articolul vrea sa loveasca mai cu seama in presedintele consiliului judetean, Maricel Popa. Nu putem sa nu observam probabil si dezamagirea reporterilor BZI care se declara afectati de faptul ca nu li se raspunde la telefon si continua pe un ton zeflemist, desi s-a demonstrat in nenumarate anchete marca BZI ca reporterii nu au facut decat sa publice niste titluri bombastice si sa dezinformeze pentru a aduce audienta si pentru a servi unor interese ( ex. interese politice ).

  In incheiere, ma gandesc ca dacă totul este in declaratia de avere la care are acces si ANI ( Agentia Nationala de Integritate), cred totusi ca ei monitorizeaza functionarii publici, asta daca nu cumva BZI incheie contracte de prestari servicii si in domeniul auditarii bugetarilor.

 • Bă, e jale cu copchilu asta. S-a trezit șef peste noapte la un spital de ginecologie și el e oftalmolog. Țipă la doctori, la asistente, aruncă cu tastaturi prin birouri și nu le mai repară. Hai copchile, mai distrează-te anul ăsta, ca pleacă Popa de la CJ și adio post călduț. Blestemat sa fii ca nu vrei sa dai tichete de vacanță, la fel ca toate spitalele. Dacă te vad pe strada, te scuip.

 • Un mare șpăgar. Pt un post de infirmier ia 5.000 de euro, pt asistent 10.000 de euro. Vedeti angajarile din ultimii 2 ani. Doamna sefa de sindicat face cartile cu angajarile. 50% si 50% .

 • La ce salariu aveți,plus spaga de rigoare, mai aveți tupeu să cereți masti? Aștept cu interes sa văd când are de gând DNA ,să intre și în sistemul sanitar, încă se mai joaca cu virusul,dar trebuie să-și facă timp și pentru voi,că ați devenit de-o nesimțire crasă…la fel și popii.

 • Cumatra de la sindicat Luminita Buzea in
  concediu primăvara merge in Grecia, vara merge in Italia iar cand vine toamna merge 2 saptamani si in Turcia. Trai pe vatrai pe Doamna de la sindicat Luminita.

 • Bine ca nu vândut încă spitalul,terenul spitalului ca nu i-a ieșit afacerea cu evrei,schizofrenu de la CJ și acesta mizerie de manager lupta sa distrugă aceasta maternitate ,mai este și Socolistul ala șef de secție care vrea sa transforme spitalul,sunt interese mari ,director medical,financiar sunt zero.Dragi colegi sa facem scris Ministrului Sanatati ca tine în birou echipamentele pentru covit manageru și le dă când vrea mușchii lui,am întrat neechipati în sala.Poate se sesizează cineva

 • asfaltati curtea spitalului, pare un loc parasit dl manager, parcati si dvs. la un loc cu ceilalti nu aparte sa vedeti cum esteș nu dati bani la asistentele care nu fac nici o secunda de pav.2 covid, si trimiteti pe d-na Lumi sa faca ATI nu sa se plimbe si zsa FUMEZE pe la colturi.

 • O sa asfaltez pe banii sindicatului ograda spitalului. Dar eu ce mai bag in buzunar. Anul asta am impartit cu Martinescu banii de vacanta ai angajatilor. La fel si cu mastile. Sa vina DNA sa faca un control va rog !

 • Doamna Lumi de la sundicat este cel Mare sef fe sindicat din tara. Cine isi mai permite sa mearga de 3 ori pe an in concediu in afara tarii. Doamna Lumi de la sindicat conduce cu o mana de fier maternitatea. Ala care este menajer al spitalului este cu ochii ca sa vada mai bine cadourile si atențiile in traista

 • Toate spitalele au primit vouchere de vacanta. La Elena Doamna unde sunt banii ? Martinescu asta este crud la minte. Este prea la vedere. Ar fi bun un control de la Anaf .

 • Bugetarii astia are bani nu gluma.

  Ma uitam cum vecinu de langa mine costruieste casa. Casa de om serios cu 2 garaje cu marmura, cu palmieri pe un sfert de hectar domnilor. La Valea Lupului isi face casa linga mine Domnul derector de maternitate. Bravo lui ca poate. Felicitări doctore pt casa !

Adauga un comentariu