Prima pagină » International » Cel puțin 16 persoane au murit, după ce un autobuz a căzut într-o prăpastie – VIDEO
Cel puțin 16 persoane au murit, după ce un autobuz a căzut într-o prăpastie - VIDEO

Cel puțin 16 persoane au murit, după ce un autobuz a căzut într-o prăpastie – VIDEO

15 mai 2024, 12:15,
BZI.ro, în International

Cel puțin 16 persoane au murit marți dimineață, 14 mai, în regiunea andină Ayacucho, în sud-estul Peru, după ce un autobuz a căzut într-o prăpastie, potrivit autorităților, transmite AFP. Autobuzul cu etaj transporta aproximativ 40 de pasageri și făcea legătura între capitala Lima şi Ayacucho, notează Agerpres.

Autobuzul a căzut în prăpastia adâncă de o sută de metri şi a aterizat pe acoperişul său.

Operaţiunile de salvare au fost întârziate de o cădere de grindină, a declarat presei şeful Biroului Avocatului Poporului la Ayacucho, Wiber Vega.

Accidentele rutiere sunt frecvente în Peru din cauza vitezei excesive, a stării proaste a drumurilor, a lipsei de semnalizare şi a lipsei de control din partea poliţiei.

Potrivit Ministerului Transporturilor de la Lima, 3.138 de persoane au murit în 2023 în accidente de circulaţie în ţară, 70% din cauza unor factori umani precum oboseala sau incompetenţa şoferului.

Un șofer și-a pierdut viața, după o tamponare ușoară cu mașina

Într-o altă ordine de idei, reiterăm cum poliţiştii din Constanţa au deschis o anchetă după ce un bărbat de 37 de ani şi-a pierdut viaţa, marţi dimineaţă, deoarece s-a aruncat de pe podul de la Agigea în apele Canalului Dunăre-Marea Neagră.

Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa au anunţat că, marţi, în jurul orei 6.25, poliţiştii au fost sesizaţi cu privire la faptul că un bărbat, de 37 de ani, s-ar fi aruncat de pe podul rutier Agigea, în apele Canalului Dunăre-Marea Neagră. Din nefericire, bărbatul, din Piatra Neamț a fost găsit decedat.

”Poliţiştii deplasaţi la faţa locului au constatat că cele sesizate se confirmă. Corpul bărbatului de 37 de ani a fost identificat în canalul navigabil de către echipajele de pompieri şi SMURD. Cercetările la faţa locului sunt în curs de desfăşurare”, au anunţat poliţiştii. Ei au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă, potrivit News.ro.

Potrivit unor surse aflate la fața locului, bărbatul ar fi oprit cu mașina pe prima bandă, un alt autoturism a intrat în el, acesta s-a dat repede jos din mașină și s-a aruncat de pe pod.

Autoritățile continuă să investigheze circumstanțele acestui tragic incident. Trupul neînsuflețit a fost recuperat și urmează să fie supus unor proceduri pentru a stabili cauza exactă a morții.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *