Razboi în Ucraina

Cel puţin două persoane au murit, după ce o mină de război a explodat la Odesa – VIDEO

Publicat: 15 aug. 2022
mină de război a explodat la Odesa
Mai multe mine de război se află în Marea Neagră

Astăzi, 15 august 2022, două persoane au murit şi alte două au fost rănite după ce o mina de război a explodat la Odesa, la câţiva metri de mal.

Incidentul a avut loc pe plaja Zatoka, regiunea Odesa, din Ucraina.

Două persoane decedate şi alte două rănite, după ce o mina de război a explodat la Odesa

În zona Mării Negre, pe plaja Zatoka, regiunea Odesa din Ucraina, au fost montate semnale de avertizare din cauza mai multor mine de război. Un grup de bărbaţi au ignorat restricţiile de pe coastă şi au fost răniţi de explozie. Din nefericire, doi dintre aceştia au murit.

„O mină a explodat pe plaja Zatoka. Doi oameni au murit şi alţi doi au fost grav răniţi”, indică euroweeklynews.com.

Conform presei internaţionale, se pare că explozia a fost provocată chiar de cei prezenţi pe plajă.

„Potrivit datelor preliminare, un grup de bărbaţi a ignorat restricţiile de pe coastă şi au înotat în Marea Neagră. Aceştia au ignorat toate semnalele de avertizare. La contactul cu dispozitivul explozibil, doi bărbaţi au murit pe loc, iar alţi doi au fost răniţi”, scrie şi Pravda.

Vă aducem aminte că nu este pentru prima dată când a fost descoperită o mină de război, în Marea Neagră.

Ce spun autorităţile despre Odesa

Conform serviciului britanic de informaţii militare, următoarea etapă a războiului din Ucraina va avea loc în sudul ţării.

De asemenea, Kievul este cu ochii pe acea regiune, unde în ultima perioadă au fost lansate o serie de contraatacuri şi au fost bombardate căi de comunicaţii şi depozite de muniţie, în pregătirea unei ofensive mai ample.

Mai mult decât atât, forţele ruse au continuat să bombardeze localităţi, inclusiv Mikolaiv, un oraş strategic a cărui cucerire le-ar deschide un drum spre Odesa. Insă, pentru moment se pare că Mikolaivul rezistă, după cum transmite corespondentul RRA, Mario Balint, scrie Rador.

În aceeaşi ordine de idei, guvernatorul regiunii, Vitali Kim, este convins că trupele ruse nu vor avea posibilitatea să captureze oraşul în următoarele luni. Conform declaraţiilor făcute de acesta, Mikolaivul se află sub protecţia sigură a armatei ucrainene de sud, ca urmare a atacurilor de precizie lansate de sistemele HIMARS şi alte arme occidentale. La rândul său, regiunea Odesa este pentru moment cea mai sigură din sudul ţării, potrivit reprezentantului administraţiei militare regionale Odesa, Serghei Bratciuk.

„Situaţia în Odesa este sub control, aşa cum a fost şi de la începutul războiului, de pe data de 24 februarie. Avem un sistem foarte bun de apărare, un sistem foarte bun de interceptare şi ţintire, care ne permite să păstrăm în siguranţă populaţia oraşului. Forţele de apărare teritorială lucrează foarte bine, iar acest lucru se poate vedea în victoriile şi rezultatele pe care le-am avut împotriva ruşilor. De exemplu, am lovit de aici, din Odesa, navele maritime ruseşti, aviaţia rusească a fost lovită şi a fost eliberată Insula Şerpilor.

Vreţi un alt exemplu? La noi în regiune acum s-a finalizat campania de recoltare a cerealelor. Regiunea Odesa este pe primul loc din punct de vedere al agriculturii, pentru că noi am strâns deja recolta. Populaţia se reîntoarce în oraş, revin familiile cu copii, ceea ce dovedeşte că situaţia de securitate este una bună”, a spus Serghei Bratciuk.

Cele două regiuni sudice, Odesa şi Mikolaiv, se află sub jurisdicţia autorităţilor de la Kiev.
Adauga un comentariu