Remedii naturiste

Cele 10 beneficii pentru sanatate ale bicarbonatului de sodiu

Publicat: 24 mart. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cele 10 beneficii pentru sanatate ale bicarbonatului de sodiu
Bicarbonatul de sodiu este eficient în absorbția excesului de sebum

Fie că este vorba de reîmprospătarea respirației, de promovarea digestiei, de creșterea performanței sportive, acest produs miraculos are multe beneficii pentru sănătate și multiple virtuți terapeutice! Iata cele 10 beneficii pentru sanatate ale bicarbonatului de sodiu!

Cele 10 beneficii pentru sanatate ale bicarbonatului de sodiu

Promovează respirația proaspătă

Bicarbonatul de sodiu face parte din compoziția multor paste de dinți. Da, această sare alcalină rezolvă multe probleme orale, începând cu respirația și tartrul. Nu este întotdeauna ușor să găsești soluții eficiente atunci când respirația este urata. O situație care se poate dovedi a fi foarte neplăcută pentru cei din jur.

Nu este nevoie să mestecați gumă, care favorizează balonarea, dacă ați mâncat anumite alimente cum ar fi ceapa sau usturoiul. Din nou, diluați o jumătate de linguriță de bicarbonat de sodiu într-o jumătate de pahar de apă călduță pentru a vă spăla gura pri gargara. Folosit în acest fel, ajută la combaterea cariilor și a plăcii dentare.

Este o pastă de dinți naturală excelentă și o puteți folosi ca detartraj pentru dinți, pentru a le oferi puțină strălucire. Evitați în același timp să abuzați pentru a nu vă ataca gingiile.

Luptă împotriva transpirației

Aveți tendința de a transpira mult, de a vă umezi tricourile și de a avea un miros înțepător? Ceea ce este deranjant pentru tine și pentru cei din jur. Nu te panica.

Gândește-te la bicarbonat de sodiu, un deodorant natural pe care îl poți aplica în cele mai „parfumate” locuri ale corpului tău: axile sau picioare. Diluați un pahar de bicarbonat de sodiu într-un litru de apă călduță și înmuiați picioarele timp de 10 minute.

Și pentru pantofii care miros urât, nu este nevoie să ii aruncați. Presărați interiorul cu bicarbonat de sodiu, lăsați-l să stea câteva ore: o soluție simplă pentru neutralizarea mirosurilor neplăcute.

Scade mâncărimile

Vara este anotimpul mușcăturilor de păianjeni, țânțari, viespi, iar pielea ta devine locul de joacă preferat pentru insecte. Amestecați bicarbonat de sodiu cu puțină apă pentru a face o pastă. Apoi îl aplicați pe mușcături timp de 20 de minute și veți vedea: rezultatul este uimitor. Puteți utiliza această pastă dacă aveți eczeme și chiar varicelă. Este mai eficient decât o loțiune.

Ameliorează iritatiile

Este cazul durerilor de gât, dificultăților de respirație, infecțiilor cu drojdie, infecții ale tractului urinar.

Pentru iritațiile gâtului, tusea care vă împiedică să dormiți liniștit, doar câteva gargare vor ajuta la curățarea acestuia. Nu veți mai avea senzația neplăcută de iritare și arsură atunci când înghițiți mâncarea. Pregătește-ți mica poțiune magică diluând o jumătate de lingură într-un pahar cu apă.

Pe partea respiratorie, dacă aveți o mică răceală sau alergii care vă împiedică să respirați corect, puteți folosi bicarbonat de sodiu. Tot ce trebuie să faceți este să fierbeți un litru de apă și să adăugați două linguri de bicarbonat de sodiu. Înclină-te peste castron. Vaporii îți vor curăța bronhiile.

Combate micozele

Un mediu excesiv de acid promovează dezvoltarea bacteriilor de tot felul. De acolo vin infecțiile fungice! Dacă faci o toaletă personală prea abrazivă, dacă mergi regulat la piscină, flora ta vaginală este afectată.

Și nimic nu este mai enervant decât o infecție cu drojdie vaginală cu mâncărimi. Puteți utiliza clisme vaginale cu bicarbonat de sodiu pe care îl diluați într-un litru de apă călduță și pe care îl utilizați apoi în timpul dușului.

Proprietățile sale fungistatice contribuie, de asemenea, la lupta împotriva infecțiilor fungice ale picioarelor, un adevărat flagel care se răspândește între degetele de la picioare. Înmuiați-vă picioarele timp de 15 minute în fiecare zi într-o soluție de bicarbonat de sodiu.

Ameliorează arsurile solare

Vara, arsurile solare sunt inevitabile! Mai ales dacă sunteți unul dintre acei oameni cu pielea albă care tind să se transforme in „raci” de la cea mai mică expunere la soare.

Prin urmare, te roșești. Și arsurile solare tind să doară foarte mult. Bicarbonatul de sodiu oferă o soluție perfecta: formează doar o pastă, rolați-o în tifon și bumbac pentru a avea o compresă și aplicați-o pe partea afectata. În cele din urmă, senzația de arsură și strângere dispare.

Ameliorează aftele

Bicarbonatul are o virtute dezinfectantă. Un sfert de bicarbonat de sodiu amestecat în trei sferturi de apă și veți obține o pastă care anesteziaza durerea.

Înmoaie pielea

V-ați săturat să spargeți banii pe cremele hidratante? Pielea ta este tare, uscată, te face să te simți strâns. Trebuie spus că pielea noastră (indiferent dacă este cea a faței sau a mâinilor) este pusă la încercare: frigul, stresul, apa tind să o atace și să o usuce.

Ai pielea aspră? Gândiți-vă la bicarbonat de sodiu. Are un beneficiu liniștitor și catifelant. Proprietățile sale anti-calcar înmoaie apa și redau pielea netedă și suplă, care este plăcută la atingere. Nu este nevoie de creme de barieră.

Dacă pielea este sensibilă, diluați o lingură într-o ceașcă de apă și scufundați-vă mâinile pentru un efect de relaxare garantat. Puteți face același lucru în baie pentru a vă relaxa după o zi obositoare la serviciu.

Servește ca șampon natural

Părul tău este gras? Bicarbonatul de sodiu este eficient în absorbția excesului de sebum și astfel luptă împotriva părului gras. De asemenea, nu uitați să vă curățați pieptenele și periile, lăsându-le să se înmoaie câteva ore într-un lighean cu apă fierbinte cu bicarbonat de sodiu.

Favorizează digestia

Sunteți predispus la arsuri la stomac, la reflux de acid? Bicarbonatul de sodiu vă poate ajuta să redobândiți o digestie mai bună datorită componentelor sale.

Deoarece este o sare alcalină care poate neutraliza un mediu cu un pH prea acid. Dacă aveți stomac deranjat cu reflux, aciditatea este prea mare și trebuie reechilibrată.

Tot ce aveți nevoie este o linguriță diluată într-un pahar mare de apă, deoarece bicarbonatul are această proprietate foarte avantajoasă de a fi atât solubil în apă, cât și în alcool.

După o masă copioasa, puteți avea reflex, dar bicarbonatul de sodiu vă ajuta să reduceți senzația de greutate. Efectul său este imediat și vă veți simți ușurat rapid.

Adauga un comentariu