Diete si regimuri

Cele 6 beneficii ale cafelei de cicoare pentru sănătate

Publicat: 06 apr. 2021
ceai de cicoare
Depurativă și drenantă, cicoarea este planta de detoxifiere prin excelență.

Ușoara sa amărăciune nu ar trebui să vă înșele: într-o salată sau într-o ceașcă, cicoarea este plină de beneficii pentru sănătatea noastră.

Cicoarea, ideala pentru înlocuirea cafelei

Cu gustul său subtil de caramel, cicoarea solubilă preparată ca băutură fierbinte are mai mult de un avantaj. Spre deosebire de cafeaua care este un stimulent, nu conține cofeină care crește tensiunea arterială și tinde să epuizeze glandele suprarenale, deja afectate de stiluri de viață stresante și de diete prea procesate.

Cicoarea, buna pentru ficat și tranzit

Depurativă și drenantă, cicoarea este planta de detoxifiere prin excelență. Cicoarea menține funcția ficatului deoarece este ușor coleretică: stimulează producerea de bilă, care spală toxinele din ficat. Este, de asemenea, un tonic excelent: consumul de una sau două căni de cicoare solubile (de preferință organice) sau o infuzie de rădăcini poate ajuta, de asemenea, in caz de probleme digestive sau constipație temporară.

Cicoarea trezește pofta de mâncare

După boli sau tratamente grele, cicoarea poate ajuta la recâștigarea poftei de mâncare. Pentru un rezultat eficient, beți 3 până la 4 căni de infuzie preparata cu rădăcini sau băutură instant.

Cicoarea, o băutură bogată în antioxidanți

Vitamina A și C, flavonoide, carotenoide: cicoarea este plină de substanțe nutritive care protejează celulele de stresul oxidativ, cu alte cuvinte de impactul nociv al radicalilor liberi asupra corpului nostru. Prin integrarea cicoarei în dieta zilnică, avem, așadar, toate șansele de a lupta împotriva îmbătrânirii și a bolilor cardiovasculare.

Cicoarea contine multe oligoelemente

Deosebit de bogată în minerale precum fierul sau fosforul, dar și în vitaminele B9, K și E, cicoarea sub formă de băutură sau salată este un adevărat aliat al sanatatii noastre.

Cicoarea: bogată în fibre protectoare

Cu aproximativ 3g de fibre la 100g, rădăcina de cicoare, care conține mai precis inulină, ne garantează flora intestinală de vârf și un bun tranzit. Acționează ca un prebiotic hrănind bacteriile bune prezente în intestinele noastre. Ca bonus, se crede că inulina ajută la scăderea nivelului de colesterol și zahăr din sânge.

Cum se consumă cicoarea

Cicoarea solubilă poate fi preparată la fel de bine cu lapte de origine animală, lapte vegetal sau apă. Boabele de cicoare pot fi, de asemenea, îmbibate în apă fierbinte timp de 5 minute înainte de a adăuga puțină miere sau zahăr. Vara, puteți adăuga cuburi de gheață pentru a obtine o băutură super răcoritoare.

Adauga un comentariu