Fun

Cele mai amuzante meme uri românești. Care a fost primul meme de pe internet și ce înseamnă acest cuvânt

Publicat: 27 dec. 2021
Cele mai amuzante meme uri românești. Care a fost primul meme de pe internet și ce înseamnă acest cuvânt
Meme-urile internaționale sunt folosite și de către români

Prin meme uri românești facem haz de viața de zi cu zi . Nici din acest fenomen nu lipsesc pisicile amuzante. Majoritatea meme-urilor internaționale sunt folosite și în țara noastră. Cu toate acestea, în România există și un alt tip de meme-uri, și anume “meme-uri cu manele”. Ele sunt utilizate pentru a ilustra momente din viața de zi cu zi a unului ascultător de manele.

În mare, meme-urile sunt poze amuzante cu vedete, animale, personaje din desene amuzante, ș.a. În România, una dintre cele mai populare pagini cu meme-uri are peste 1.205.798 aprecieri. În engleză, conceptul de “meme” înseamnă o informație culturală care se răspândește rapid de la o persoană la alta. Conceptul vine din știință, și a fost lansat de către Richard Dawkins, în anii ’70.

Cele mai amuzante meme uri românești

Unul dintre cele mai utilizate meme-uri în românia se numără și cel denumit “roll safe”. În acest meme, un bărbat de culoare arată spre tâmplă și privește cu subînțeles spre cameră. Scena este desprinsă dintr-un documentar de pe YouTube, marca BBC, intitulat “Hood Documentary”.

De asemenea, imaginea cu pikachu surprins este printre preferatele românilor. Această poză a apărut în 2018, pe Twitter. Internauții folosesc aceste poze când fac lucruri în care finalul este unul evident. Meme-urile dovedesc că imaginația omului nu are limite. Multe lucrări de artă clasică au fost transformate în meme-uri de către internauți.  Ei găsesc ele mai amuzante și ciudate picturi, pe care mai apoi le transformă în meme. Acest tip de parodiea a apărut în 2004, dar a a devenit popular abia în 2014.

Meme-urile românești au cea în plus: spre deosebire de pozele de peste hotare, în rândul românilor sunt la modă meme-urile cu manele. În prezent, cea mai populară pagină de acest tip are peste 267.000 like-uri.  În meme-urile de pe acea pagină sunt surprinse momente din viața unui ascultător al acestui gen de muzică.  Cu toate acestea, se pare că unele persoane de pe pagină nu sunt prea mari fani ai lui Jador… Cel puțin asta reiese din unele postări. Bineînțeles, nici de pe aceste pagini nu lipsesc pozele cu pisici amuzante sau câini Shiba Inu.

 

 

 

Care a fost primul meme

Meme-urile au devenit parte din viața oricărui utilizator de internet.  Primul meme distribuit pe internet a fost un video cu un bebeluș care dansează. Acel video a fost creat în anul 1996, de către Michael Girard și a devenit viral după ce un angajat de la LucasArts l-a transformat într-un gif pe care l-a distribuit pe diverse site-uri.

Popularitatea meme-urilor a luat amploare o dată cu apariția site-urilor ca Reddit, 9Gag și 4Chan. În era internetului este foarte ușor să creezi meme-uri virale. Deși unele au viață lungă, multe dintre ele sunt uitate rapid. Acest lucru se datorează vitezei internetului.

De-a lungul timpului, pozele amuzante au abordat diferite subiecte. Printre cele mai populare tipuri se numără observațiile sarcastice cu privire la evenimentele din viața de zi cu zi. Popularitatea se datorează faptului că utilizatorii se regăsesc în postări, le găsesc amuzante și își doresc să le distribuie mai departe, pe profilul personal. Așadar, căutăm meme-uri românești atunci când vrem să ne facem ziua mai bună sau să facem haz de necaz.
Adauga un comentariu