Mama si copilul

Cele mai bune 3 pozitii sexuale pentru conceptie

Publicat: 07 mart. 2011
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cele mai bune 3 pozitii sexuale pentru conceptie
7

O femeie sanatoasa poate ramane insarcinata in orice pozitie, insa, practica medicala arata ca sunt femei care au probleme in a concepe, desi din punct de vedere medical sunt sanatoase. Cand vine vorba de cea mai buna pozitie sexuala pentru conceptie, regula de baza este ca sperma sa fie depozitata cat mai aproape posibil de cervix. Aceasta regula porneste de la durata de viata a spermatozoidului si a ovulului.

Odata ce un ovul este eliberat de ovar (ovulatie) el isi incepe calatoria spre uter prin trompele uterine. Un ovul supravietuieste in medie 24 de ore, in timp ce spermatozoizii pot supravietui in interiorul corpului femeii, intre 3 si 5 zile dupa eliberare. Drept urmare, spermatozoidul trebuie sa fie cat mai aproape de ovul pentru a se putea intalni si a se uni cu acesta inainte ca ovulul sa moara.

Evita pozitiile care expun mai putin cervixul la sperma si in general acele pozitii care sfideaza gravitatia, cum ar fi pozitiile care implica femeia stand in picioare sau femeia deasupra. Cand incerci sa concepi, este bine sa limitezi cantitatea de sperma care iese imediat din vagin. Iata care sunt cele mai bune pozitii sexuale pentru conceptie:

1. Pozitia misionarului
Este pozitia despre care se crede ca ar fi cea mai potrivita pentru a ramane insarcinata. Aceasta se datoreaza faptului ca permite o penetrare mai adanca, facand posibila depozitarea spermei aproape de colul uterin. Aceasta pozitie are mai multe variante: cu soldurile femeii ridicate (o perna sub sezut) sau cu picioarele femeii ridicate (pe umerii partenerului).

2. Doggy-style
Pozitia in care femeia se sprijina in maini si genunchi, iar penetrarea se face din spate este considerata propice conceptiei.

3. Amandoi pe o parte.
Si aceasta pozitie asigura o expunere mai mare a cervixului. 

Adauga un comentariu