Culinar

Cele mai bune creme pentru prăjituri cu foi. Trucuri simple din rețeta marilor bucătari

Publicat: 31 iul. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cele mai bune creme pentru prăjituri cu foi. Trucuri simple din rețeta marilor bucătari
Prăjiturile cu foi și cremă sunt pe placul multora dintre noi, iar rețetele sunt diverse și pot fi adaptate după preferințe.

Multe gospodine vor să afle cum pot pregăti cele mai bune creme pentru prăjituri cu foi. Dacă vrem să facem acasă un desert rafinat, gustos și cu un aspect deosebit, trebuie să facem mai întâi o cremă fină și aromată, iar succesul culinar va fi garantat. Iată câteva trucuri simple din rețeta marilor bucătari.

Cele mai bune creme pentru prăjituri cu foi

Dacă vrem să îi cucerim pe cei de la masă cu niște prăjituri de casă savuroase, trebuie să facem mai întâi o cremă pe măsură. Câmd vine vorba de cremele pentru prăjituri cu foi, rețetele sunt diverse și pot fi adaptate după preferințe.

Pentru iubitorii de deserturi aromate, ideală este o prăjitură cu cremă de lapte condensat sau cu cremă cu unt. La fel de bine putem face o cremă de vanilie sau de ciocolată, după preferințe. Prăjiturile cu foi și cremă sunt perfecte de servit la mesele festive, dar și ori de câte ori vrem să ne încântăm papilele gustative cu un desert irezistibil.

Pe placul multora dintre noi este și prăjitura cremșnit. Acest desert cremos are un aspect deosebit și o aromă aparte, fiind deliciul perfect la ceas aniversar. Cremele pentru prăjituri cu foi sunt ușor de preparat, iar dacă ținem cont de câteva trucuri simple, succesul culinar va fi garantat.

Pentru iubitorii de deserturi tradiționale ca în vremea bunicii, putem face rapid o prăjitură negresă cu vișine. Aceasta le va aminti celor de la masă de vremea copilăriei și de rețetele bunicii. Prăjiturile cu cremă sunt adorate de cei mari și mici, fiind perfecte la orice ocazie. Dacă ținem cont de câteva secrete culinare, la final ne vom răsfăța cu un desert încântător.

Trucuri care te vor ajuta să obții un desert gustos și aromat

Una dintre cele mai gustoase creme este cea cu lapte condensat și ouă. Pentru aceasta vom avea nevoie de 200 g de unt, 100 g de lapte condensat, 2 gălbenușuri și esență de vanilie sau un pic de lichior.

Se amestecă mai întâi untul foarte bine cu laptele condensat apoi se adaugă câte un gălbenuș. Se toarnă esența de vanilie după gust sau 30 ml de lichior. Crema obținută se pune la fiert, iar când este gata se umple delicioasa prăjitură cu foi.

De asemenea, putem face rapid o cremă cu griș pentru un desert spectaculos. Pentru aceasta vom folosi un pahar cu lapte, 1 lingură de griș, 1 linguriță de zahăr, 2 linguri de unt, 1 gălbenuș, 1 linguriță de zahăr vanilat și apă.

Mai întâi se pune laptele la fiert împreună cu zahărul vanilat. După aceea se amestecă grișul cu puțină apă și se toarnă peste laptele fierbinte. Se lasă totul la fiert apoi se mixează într-un bol găbenușul cu zahărul și untul până când se obține o spumă omogenă. Ulterior, se adaugă spuma obținută în crema cu griș și se amestecă din nou. La final, vom obține o cremă fină și aerată.

Prăjiturile cu foi și cremă sunt pe placul multora dintre noi, iar rețetele sunt diverse și pot fi adaptate după preferințe. Dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta marilor bucătari, vom obține niște deserturi rafinate, cremoase și aromate, ideale de servit la orice ocazie.

Adauga un comentariu