Culinar

Cele mai fragede aperitive din foietaj cu șuncă și cașcaval! Se topesc în gură

Publicat: 01 sept. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cele mai fragede aperitive din foietaj cu șuncă și cașcaval Se topesc în gură
Aceste aperitive ușor de făcut vor fi un mare succes la orice petrecere sau adunare de familie

Aceste aperitive de foietaj cu șuncă și cașcaval este vedeta întrunirilor cu prietenii și familia. Șunca afumată și cașcavalul sunt rulate în foietaj uns cu muștar de Dijon și miere. Pentru două persoane este suficient dacă folosiți două foi de foietaj pentru a face aceste rulouri sărate și puțin dulceage! Aceste aperitive ușor de făcut vor fi un mare succes la orice petrecere sau adunare de familie. Te vei îndrăgosti de cașcavalul topit combinat cu gustul dat de muștarul Dijon, dulceața dată de miere și felul în care marginile șuncii devin crocante atunci când rulourile sunt scoase din cuptor.

Aperitive din foietaj cu șuncă și cașcaval

Aveți nevoie de șuncă afumată feliată subţire. Șunca Pădurea Neagră este potrivită pentru că are o aromă mai afumată, însă puteți folosi și șuncă glazurată cu miere. De asemenea, cel mai potrivit cașcaval este cel Havarti feliat subțire, însă puteți încerca și cașcaval elvețian. Pentru uns foile se folosesc câteva linguri de muștar de Dijon cu boabe întregi și miere, pentru o notă de dulceață. În loc de ceapă normală, este de preferat să folosiți arpagicul sau ceapa verde, fiindcă oferă acel gust de ceapă fără a deveni copleșitor. Radeți fin niște parmezan și pregătiți aluatul foietaj și mărarul uscat sau proaspăt, după preferințe.

Pentru a le prepara, trebuie mai întâi să dezghețați foietajul și să rulați foile într-un pătrat de 30×30 cm. Amestecați muștarul de Dijon, mărarul uscat și mierea și întindeți pe întreaga suprafață. Deasupra se pune șunca subțire, iar apoi se adaugă feliile subțiri de cașcaval și se presară și niște parmezan și arpagic tocat fin. Rulați aluatul cu grijă cât de strâns puteți, apoi înfășurați-l în folie de plastic și puneți-l la congelator pentru 15 minute. Preîncălziți cuptorul la 200 grade și tapetați tava cu hârtie de copt sau suprafață de copt din silicon. Tăiați aluatul rulat în 12 felii de 2.5 cm și coaceți pentru 20-25 de minute până când foietajul devine auriu închis. Scoateți din cuptor, presurați suplimentar cu frunze verzi de arpagic, lăsați puțin la răcit și serviți.

Cum puteți păstra aceste ruloruri și alte idei de aperitive din foietaj

Aceasta este o idee de aperitiv, însă merg de minune și pentru o masă în toată regula! Avantajul este că nu puteți da greș cu aluatul foietaj gata preparate din magazin. Aluatul foietaj este cu adevărat versatil, iar alte idei de aperitive cu foietaj pe care le puteți face sunt tartele cu lămâie și zmeură, mini-pizza cu fructe pentru micul dejun, pateurile cu gem de ardei și brânză brie, sau rulouri aromate cu dovleac și condimente.

Pentru a dezgheța aluatul foietaj, urmați instrucțiunile de pe ambalaj. Dacă încercați să-l dezghețați la cuptorul cu microunde își va pierde aspectul și îi va fi afectată textura. Doar planificați cu puțin timp înainte prepararea, astfel încât să iasă așa cum vă așteptați. Aceste aperitive sunt cele mai gustoase servite proaspăt scoase din cuptor sau la temperatura camerei. Ele pot fi păstrate și la frigider aproximativ 3 zile și se pot reîncălzi la cuptor pentru a devini din nou crocante. Puteți folosi orice fel de șuncă afumată preferați pentru aceste aperitive din foietaj cu șuncă și cașcaval. Doar asigurați-vă că este feliată subțire, astfel încât aluatul foietaj să fie mai ușor de rulat.

Adauga un comentariu