Culinar

Cele mai gustoase bomboane de pom. Rețetă pentru un Crăciun de poveste

Publicat: 05 dec. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cele mai gustoase bomboane de pom. Rețetă pentru un Crăciun de poveste
Pregătirile pentru Crăciun au un farmec aparte

În acest sezon festiv, poți să-ți demonstrezi abilitățile de gospodină și să prepari personal bomboanele pentru decorat bradul. Chiar dacă rețetele par să fie puțin mai complexe, imaginează-ți satisfacția pe care o vei simți când vei agăța pe brad ornamentele create cu dragoste de tine. Pregătirile pentru Crăciun au un farmec aparte, iar eforturile suplimentare pentru a face totul perfect, inclusiv ornamentele pentru brad, merită cu prisosință!

Bomboane de pom în formă de trufe, perfecte pentru pomul de Crăciun

Aceste trufe sunt surprinzător de ușor de făcut și pot fi transformate în adevărate ornamente pentru bradul de Crăciun (și, desigur, pot fi savurate și direct din brad). Lasă-ți imaginația să zboare când le decorezi, pentru a le face cu adevărat unice. Din această rețetă vei obține aproximativ 36 de trufe. Pentru a prepara bomboane de brad cu adevărat delicioase vei avea nevoie de 230 grame de ciocolată, 1 cană de frișcă lichidă, 2 linguri de unt la temperatura camerei, un sfert de cană de pudră de cacao, jumătate de cană de marshmallow, diverse ornamente pentru dulciuri și 450 grame de pastă de zahăr în diferite culori.

Toacă ciocolata fin și pune-o împreună cu untul puțin topit într-un vas termoizolant. Încălzește frișca lichidă la foc mediu, fără a o lăsa să fiarbă, până apar bule la marginea vasului, dar nu trebuie să clocotească. Toarnă frișca fierbinte peste ciocolata tocată și las-o să se topească timp de un minut. Amestecă ușor frișca și ciocolata până obții o cremă fină și lucioasă, numită ganache.

După ce ganache-ul s-a întărit suficient pentru a forma bile, topește o porție din pastă de zahăr. Presară puțînă pudră de cacao într-un vas transparent și masează-ți mâinile cu aceasta. Cu ajutorul unei lingurițe mici, formează bile din ganache în palme și dă-le o formă de sferă. Așează trufele pe hârtie de copt și repetă procesul până termini toată crema de ciocolată. Folosește mai multă pudră pentru a evita lipirea ciocolatei de mâini.

Cum poți orna aceste delicii pentru brad

Odată ce trufele sunt pregătite, trece fiecare mini-bomboană prin pasta de zahăr topită, apoi așaz-o pe fiecare trufă. Refrigerază trufele pentru aproximativ 30 de minute. Când trufele s-au întărit, topește diferite culori de pastă de zahăr. Utilizează o furculiță pentru a trece trufele printr-un strat subțire de zahăr. Cât timp pasta de zahăr este încă moale, adaugă diverse ornamente dulci pe trufe.

Ornarea trufelor se poate face după preferințe. De pildă, poți să treci jumătate de bomboană printr-o culoare, așteaptă să se usuce, apoi trece cealaltă jumătate prin altă culoare. Poți, de asemenea, să colorezi doar bomboana de deasupra trufei într-un mod diferit sau să creezi un model cu o altă culoare de pastă de zahăr și să adaugi ornamente doar pe acel model. Cu puțină imaginație, vei obține bomboane pentru brad care îți poartă amprenta personală.

Ce poate fi mai plăcut decât să-ți creezi propriile bomboane pentru pom? Decorarea bradului cu bomboane pentru pom poate fi o activitate distractivă și creative. Posibilitățile sunt nelimitate atunci când vrei să decorezi bradul de Crăciun cu dulciuri, așa că lasă-ți imaginația să-și spună cuvântul.

Adauga un comentariu