Remedii naturiste

Cele mai importante 10 beneficii ale ceaiului de gutui asupra sanatatii

Publicat: 13 apr. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cele mai importante 10 beneficii ale ceaiului de gutui asupra sanatatii
Antioxidanții conținuți în gutuie sunt importanți pentru ficat.

Gutuia este un fruct bogat în vitamine și minerale. Are o aromă foarte diferită și dulce. Rar se consumă cruda. Conține fibre care sunt foarte utile pentru stomac. Este bogata în cupru, zinc, seleniu, potasiu, fier și fosfor. Unele dintre beneficiile pentru sănătate sunt: combaterea cancerului, pierderea în greutate, tratamentul inflamației, sănătatea pielii.

Cele mai importante 10 beneficii ale ceaiului de gutui asupra sanatatii

Buna pentru boala inflamatorie a intestinului

Cauza bolii inflamatorii intestinale este încă necunoscută. Experții spun că poate fi moștenita sau cauzata de condițiile de mediu. Vitamina C este o speranță pentru această boală, deoarece are proprietăți antialergice și conține o cantitate mare de vitamina C.

Gutuia ajuta la slabit

Este un tip de fruct cu un conținut scăzut de calorii, dar bogat în fibre dietetice. O gutuie proaspăte și crude de 100 de grame conține doar 57 de calorii. În același timp, raportul dintre grăsimile saturate și sodiu este scăzut. Datorită tuturor acestor proprietăți, ajută la pierderea în greutate în general și este o sursă importantă de nutrienți pentru alte organe. Mai ales iarna, persoanele care se îngrașă prin consumul de gutui pot depăși puțin aceasta problema.

Protecția bolilor de inimă

Proprietățile antioxidante ale gutuilor protejează inima și venele. Este un antibiotic natural și previne înfundarea vaselor și contribuie la funcționarea inimii.

Gutuia este bună pentru greață și vărsături

Gutuia coapta este bună pentru greață și vărsături. Un diuretic foarte bun care previne acumularea de lichid. De asemenea, are o caracteristică antivirală eficientă.

Gutuia scade tensiunea arterială

Bogata în potasiu, ajută la menținerea tensiunii arteriale la un nivel sănătos. Acest lucru previne deteriorarea arterelor și a inimii.

Echilibrează colesterolul

Poate fi consumata regulat pentru a reduce LDL sau colesterolul rău din sânge. De asemenea, are capacitatea de a curata sângele, deoarece este anti-oxidanta. Această caracteristică a gutuii este, de asemenea, importantă pentru menținerea sănătății inimii.

Proprietăți anti-cancer

Am subliniat proprietățile antioxidante ale gutuilor. Această caracteristică, care se găsește în multe fructe, ajuta in lupta organismului împotriva radicalilor liberi și distruge celulele canceroase maligne. Vitaminele și elementele conținute de gutui protejează membranele mucoase blocând toxinele și substanțele chimice care cauzează cancerul de colon. Acest lucru reduce riscul de cancer de colon.

Reduce stresul

Este un fruct eficient împotriva stresului. Ajută corpul să lupte împotriva stresului și protejează indirect sănătatea mintală. Face acest lucru prin antioxidanți.

Benefica pentru ficat

Antioxidanții conținuți în gutuie sunt importanți pentru ficat. Gutuia, care acționează ca un antibiotic natural, curăță ficatul de radicalii liberi și se asigură că funcționează într-un mod sănătos. Aceasta întărește ficatul cu ajutorul mineralelor conține.

Beneficii pentru sănătatea ochilor

O cercetare științifică din China a relevat că gutuia este o sursă importantă de hrană pentru sănătatea ochilor. S-a stabilit că consumul de gutui fierte sau crude este bun pentru problemele oculare și, de asemenea, tratează durerile de gât, ameliorează tusea și previne inflamația.

Beneficiile ceaiului de frunze de gutui

Se spune că ceaiul din frunze de gutui este deosebit de eficient împotriva diareei. Este util și pentru corp în general.

O lingură de ceai din frunze uscate de gutui se toarna peste o jumătate de litru de apă clocotită. Se lasa 30 de minute și apoi se consuma.

Experții spun că cea mai utilă parte pentru ficat este reprezentata de frunzele plantei. Se utilizează si ca tratament în caz de diaree. Ajută la eliminarea infecțiilor intestinale. Întărește stomacul. Are efect antioxidant și protejează metabolismul în general. Rezolvă insomnia. Are capacitatea de a reduce febra.

Adauga un comentariu