Titlurile zilei

Cele mai vechi mașini din Iași! Cât costă un exemplar înainte și după recondiționare? – GALERIE FOTO-VIDEO

Publicat: 12 apr. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cele mai vechi mașini din Iași Cât costă un exemplar înainte și după recondiționare - GALERIE FOTO-VIDEO
ele mai vechi mașini din Iași aparțin unui brand de cafenele și sunt de marcă franceză

Cele mai vechi mașini din Iași aparțin unui brand de cafenele și sunt înmatriculate ca mașini de colecție. Prețul acestor exemplare este unul important, dar restaurarea le ridică valoare substanțial

Mașinile, marca Citroen, au fost produse între anii 1948 și 1981 în Franța și Belgia, fiind fabricate 473.289 de unități. Un număr important de astfel de exemplare sunt înmatriculate în Iași si sunt cele mai vechi mașini din oraș. Designul acestor autoturisme este inspirat de la avioanele germane Junkers din Primul Război Mondial.

Care sunt cele mai vechi mașini din Iași?

Cea mai veche mașină înmatriculată în Iași aparține unui brand de cafenele și este un Citroen H fabricat în 1954. Bandul de cafenele are 18 astfel de mașini si printre cele mai vechi sunt cele fabricate în anii 1954, 1956 și 1958. Un alt exemplar special este unul fabricat în luna decembrie 1981, ultima lună în care s-a produs modelul.

“Am ales acest model pentru că are cel mai deosebit design din categoria sa și, de asemenea, pentru că este cel mai emblematic model folosit în toată lumea de către branduri premium. Acest vehicul a avut un succes îndelungat în Franța, fiind folosit atât ca vehicul al comercianților, cât și de Poliție, Ambulanță, Pompieri, Armată, Poștă etc. Momentan avem 18 astfel de van-uri. unele sunt finalizate, altele în diferite etape ale restaurării, însă vom continua sa mai achiziționăm”, a declarat managerul Noir Cofee.

Deși mașinile care sunt pe străzile Iașului arată bine, în spatele aspectului este multă muncă și o investiție financiară serioasă

“Prețul cel mai piperat l-am plătit pe primul exemplar pe care l-am achiziționat, în jur de 40.000 de euro, crezând că nu va fi nevoie decât să îl vopsim. Experiența ne-a arătat însă că, fiind foarte vechi, trebuie restaurate complet, înlocuind aproape toate elementele caroseriei cu elemente noi, de origine. Astfel, un exemplar restaurat complet ajunge, în cel mai fericit caz, la 60.000 de euro dacă ai experiență și le restaurezi în propriul service cu propriii angajați”, a completat managerul lanțului de cafenele.

Mașinile vintage sunt o pasiune în care prețurile nu contează

Un alt automobil deosebit ce apare pe străzile Iașului este un Lincoln Continental Mark 4. Această mașină a fost cumpărată de un pasionat de mașini vintage și are specificații uluitoare.

“Are un motor de 7.5 litri, V8 și cutie automată. Interiorul este făcut în exclusivitate de Cartier, brandul de ceasuri și are 258 de cai putere. Mașina este din 1973 și o mai scot din garaj uneori pe Copou. Sunt uneori oprit de curioși sau pasionați și, pe lângă detaliile tehnice, mă întreabă și de preț”, a declarat proprietarul mașinii.

Deși mașina este din anul 1973, are specificații avansate, precum geamuri electrice, aer condiționat, servodirecție, scaune reglabile electric pe 8 poziții, pilot automat, antena radio electrică și comenzi pe volan. Aspectul mașinii este unul deosebit, ieșind în evidență pe străzile Ieșene.

Mașinile au fost înmatriculate în Iași, cu ajutorul “Premium Support”, și sunt cele mai vechi mașini din Iași înmatriculate de această firmă. De asemenea, sunt exemplarele cele mai speciale.

Adauga un comentariu