Din lumea filmului

Celentano din Las Fierbinți, monolog viral de 1 decembrie. „Un pește mergea pe drum…” – VIDEO

Publicat: 01 dec. 2020
Celentano din Las Fierbinți, monolog viral de 1 decembrie
Celentano din Las Fierbinți a oferit un nou monolog viral de 1 decembrie.

Celentano din Las Fierbinți a oferit un nou monolog viral de 1 decembrie. Scena remarcabilă, interpretată de Adrian Văncică, a putut fi urmărită aseară, în celebrul serial difuzat de PRO TV. În anul 2016, personajul a ajuns viral cu o poezie dedicată României, în acest an “bețivul satului” a ajuns viral cu un monolog al resemnării.

Mesajul excepțional difuzat aseară, 30 noiembrie, la PRO TV, vă rămâne fară dar și poate în istoria internetului. Mesajul excepțional transmis de Celentano, interpretat de Adrian Văncică, a uimit din nou internauții și nu numai.

Celentano din Las Fierbinți, monolog viral de 1 decembrie

Întreagă scena a avut loc într-un dialog cu un reporter, care îl întreabă dacă a mai scris vreo poezie cu ocazia Zilei Naționale a României, Celentano izbucnește, cu limba împleticită, dar ascuțită.

„Cui mama dracu’ îi mai arde de poezie, doamnă? Dumneavoastră nu vedeți cum trăim noi? Într-un banc de-ăla sec care nu-l înțelege nimeni. Un pește mergea pe un drum. Asta-i România. Îl întreb: «ce caută mă, peștele ăla pe drum?» E normal? Nu e normal, peștele trebuie să stea în apă. Dar a ajuns peștele ăla acolo că l-a pus mă-sa, l-a pus ta-su, un senator, un deputat, pe pile. Și el când s-a văzut acolo ce face? Nimic, încearcă să meargă pe bicicletă, ca să fie el mai cu moț.

Nu mai e nimic normal. Te uiți în stânga, în dreapta. Anapoda ai școala. Copiii, îi învață în școală, tango. Termină școala, dă copilul de viață, supriză! În viață se joacă călușarul. Știți? Nu știm. Păi de ce, mă? Pentru că pe noi, în școală, ne-a învățat tango. Păi hai, măi, să vă învețe ce trebuie. Păi nu putem. Păi de ce? Pentru că așa e sistemul. Așa e sistemul? Sistemul ăsta pe mine mă zăpăcește de cap, că nu înțeleg. Intri în spital și, dacă ai noroc să ieși de acolo, ești mai bolnav decât ai intrat. Te duci în alt spital să te tratezi de ce ai luat din primul, după aia în al treilea din al doilea și tot așa până când ajungi să te tratezi cu pământ la cimitir”.

În monologul său, Adrian Văncică nu a fost deloc blând nici cu class politică:

„Cum facem noi ca să schimbăm sistemul? Asta-i întrebarea. Un pește merge pe drum. Pune, măi, peștele ăla în apă, să înoate, să dea din codiță. Avem și poezie în viața noastră. Avem poezie, respectiv rimă. Că și la poezie se repetă, și în viața noastră se repetă. Din 4 în 4 ani, din 5 în 5 ani. Este rimă încălecată, că toți vrea să ne încalece. Este rimă împerecheată, că toți vrea să ne împerecheze. Și vine cu aceeași poezie. O să fie bine, o să vă dăm, o să vă facem. O să facem schimbarea. Știți ce înțelege ei când face schimbarea? Că schimbă pe Mamba cu Tamba”.

„Statul când zice că îți ia, îți ia. Când zice că îți dă, zice”

Celentano din Las Fierbinți a oferit un nou monolog viral de 1 decembrie unde a scos în evidență problemele actuale, dar și superficialitatea classe politice actuale.

„Explicați-mi mie, dacă este același joc, cu aceleași reguli, cu aceleași butoane, cu aceiași oameni, cum mama dracu’ se schimbă ceva? Cum? Vreau și eu să văd peștele în apă, drumul cu asfalt. Purceaua e moartă în coteț demult. Și știi ce face? Îi pune pijama și spune: «ba nu, doarme!» Zău, mă? De ce ești mă, hahaleră? Eu nu văd, mă, că e moartă? Și cum văd eu vede toți”.

„Și mai este un proverb care mă tot gândesc la el. Statul când zice că îți ia, îți ia. Când zice că îți dă, zice. Dar cred că sistemul trebuie schimbat. Și până se schimbă, ca să nu ne mai bazăm pe ăsta, hai să ne bazăm pe noi. Eu așa fac, mă bazez pe voi. Hai, România”.

Adauga un comentariu