Local

Centrul de vaccinare anti-Covid-19 de la Aeroportul Internaţional din Iaşi, deschis oficial – FOTO, VIDEO

Publicat: 03 iun. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Centrul de vaccinare anti-Covid-19 de la Aeroportul Internaţional din Iaşi deschis oficial - FOTO VIDEO
Punctul de imunizare de la Aeroportul Internațional din Iași este primul centru fără programare în care se va administra vaccinul Johnson & Johnson

Începând de astăzi, 3 iunie 2021, un nou centru de vaccinare anti-Covid-19 a fost deschis oficial la Iaşi. Punctul de imunizare este primul centru fără programare în care se va administra vaccinul Johnson & Johnson, la Iași!

Centrul s-a deschis oficial la ora 10:00, în terminalul T3, de la Aeroportul Internaţional din Iaşi.

„Călătorești sau îi îmbrățișezi pe cei dragi care vin de departe, în siguranță. Vaccinul te protejează!
Toți cei care doresc să fie vaccinați cu serul Johnson & Johnson sunt așteptați începând de mâine (n.r. 3 iunie 2021) la Aeroportul din Iaşi”, a transmis Costel Alexe, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi.

Centru de vaccinare anti-Covid-19, fără programare, la USAMV Iaşi

Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” Iași, fosta Universitate de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) anunță în continuare atât publicul mediului academic universitar, dar și pe ceilalți ieșeni că încă este deschis fluxul de vaccinare cu serul Pfizer/BioNTech, destinat persoanelor care doresc să se imunizare împotriva COVID-19 fără programare.

Toate persoanele cu vârsta peste 16 ani care doresc să se vaccineze sunt invitate să se prezinte la Centrul de vaccinare cu cartea de identitate sau pașaport, inclusiv sâmbăta și duminică, programul fiind cuprins între 8.00 – 19.30.

Mai precizăm faptul că la Centrul de vaccinare de la USAMV Iași funcționează și fluxul cu AstraZeneca.

Doar 2.069 de persoane s-au imunizat pe data de 1 iunie 2021

De la debutul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19 desfășurată la nivelul județului Iași și până ieri, au fost efectuate 323.975 de vaccinări. Din acest număr total de persoane imunizate, 178.620 au fost vaccinate cu prima doză și 145.355 de persoane s-au prezentat pentru administrarea rapelului. Marți, 1 iunie 2021, au fost vaccinate 2.069 de persoane, cu 210 mai puține decât în ziua precedentă. Cele mai multe dintre persoane s-au vaccinat cu cea de-a doua doză- 1.449, și doar 620 cu prima. La centrul de imunizare împotriva COVID-19 de la Sala de sport a Colegiului „M. Sadoveanu” din Pașcani, str. Sportului, nr. 12, ieri erau disponibile cele mai multe locuri din județul Iași- 2008. Serul administrat în acest punct este Pfizer.

În localitățile ieșene unde populația este majoritară de etnie rromă, rata de vaccinare este de zero la sută. De la debutul pandemiei de COVID-19 și până ieri, 2 iunie 2021, pe teritoriul județului Iași au fost confirmate 42.333 de cazuri cu persoane infectate pozitiv. Numărul cazurilor confirmate pozitiv în județul Iași se menține scăzut. Ieri, 2 iunie 2021, o singură persoană a fost confirmată pozitiv față de ziua precedentă. Referitor la gradul de ocupare al paturilor, inclusiv cele ATI din spitalele suport COVID-19, ieri erau ocupate 66 de locuri din care 11 ATI.

Adauga un comentariu