Local

Cetățeni turci reținuți la vama Albița, după ce au încercat să intre ilegal în țară cu acte falsificate

Publicat: 23 oct. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cetățeni turci reținuți la vama Albița după ce au încercat să intre ilegal în țară cu acte falsificate
Cetățeni turci cu acte falsificate, reținuți la vama Albița de polițiștii de frontieră

Mai mulți imigranți, printre care și cetățeni turci, au fost reținuți la vama Albița după ce au încercat să intre în România cu acte falsificate, pentru a se putea angaja în spațiul european

Oamenii legii au reținut mai mulți imigranți care au încercat să intre ilegal în țară. În data de 20 octombrie 2020, în jurul orei 22:00, în vama Albița s-au prezentat pentru a intra în țară, ca pasageri într-un autocar care circula pe cursa regulată pe ruta Chișinău-Cluj, cetățenii turci A.F. și O.A., în vârstă de 24, respectiv 35 de ani. La controlul de frontieră, A.F. a prezentat o carte de identitate cu însemnele autorităților germane, pe aceasta fiind imprimată propria fotografie, iar O.A., un permis de ședere temporară, sub formă de autocolant tip viză, eliberat pe numele lui de autoritățile germane.

„Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea documentelor prezentate la control, au fost efectuate verificări specifice, în urma cărora polițiștii de frontieră au stabilit că nici cartea de identitate germană, nici permisul de ședere temporară nu îndeplinesc condițiile de formă și fond ale unor documente autentice, fiind false”, au declarat reprezentanții Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Iași.

Bărbații au declarat că au procurat documentele descoperite la controlul de frontieră în Turcia, prin intermediul unor conaționali, achitând diferite sume de bani și că urmau să le folosească în Germania.

„Polițiștii de frontieră efectueaza cercetări, în ambele cazuri, sub aspectul savârșirii infracțiunilor de uz de fals și complicitate la fals material în înscrisuri oficiale”, au mai declarat oficialii ITPF Iași.

Cetățean moldovean cu permis de conducere pentru toate categoriile falsificat

Tot polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albița efectuează cercetări în privința unui bărbat cu cetățenie română și R. Moldova care a prezentat la controlul de frontieră un permis de conducere fals. În data de 21 octombrie, B.S., în vârstă de 61 de ani, a încercat să intre în țară conducând un ansamblu rutier format dintr-un cap tractor și o remorcă, ambele vehicule fiind înmatriculate în R. Moldova.

„La controlul de frontieră, persoana în cauză a prezentat un permis de conducere cu însemnele autorităților din R. Moldova, valabil pentru categoriile „B”, „C”,”D”, „BE”,”CE” și „DE”. Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului, colegii noștri au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care au constatat că permisul nu îndeplinește condițiile de formă și fond ale unuia autentic, fiind fals.

Adauga un comentariu