National

CEX în cadrul PSD! Se va propune dizolvarea unei întregi organizaţii a Partidului Social Democrat

Publicat: 30 iul. 2020
CEX în cadrul PSD
Marcel Ciolacu, preşedintele interimar al PSD, a explicat faptul că în cadrul şedinţei a Comitetului Executiv Naţional care va avea loc joi, va propune, printre altele, şi dizolvarea unei întregi organizaţii social democrate

Joi, 30 iulie 2020, va avea loc un CEX în cadrul PSD. În cadrul Comitetului Executiv Naţional se vor lua mai multe decizii printre care şi dizolvarea organizaţiei PSD Ilfov. Decizia urmează a fi luată după ce presa a scris faptul că în filiara PSD Ilfov ar fi condusă de interlopi

CEX în cadrul PSD, se vor lua decizii importante

În cadrul şedinţei Comitetului Executiv Central al PSD se vor lua decizii referitoare la alegerile locale 2020, dar şi alte decizii la fel de importante. O primă decizie care ar urma a fi luată în PSD este stabilirea candidaţilor la alegerile locale din Bucureşti. Conform preşedintelui PSD Bucureşti, Gabriela Firea, organizaţia pe care o conduce este pregătită să nominalizeze candidaturile pentru sectoarele 2 şi 3. Aceasta este de părere că aceste candidaturi vor fi validate joi, 30 iulie 2020, în cadrul CEX PSD:

„Joi, probabil, avem un Comitet Executiv Naţional, în care se vor lua mai multe decizii importante la nivelul ţării şi inclusiv pentru Bucureşti. Avem pregătite candidaturile care vor fi validate în CExN pentru Primăria sectorului 2, pentru Primăria sectorului 3, de asemenea, reorganizarea activităţii Organizaţiei PSD sector 3 (…). Joi, în şedinţa de Comitet Executiv, voi veni ca preşedinte PSD Bucureşti şi voi prezenta propunerile din partea organizaţiei noastre, atât candidatura pentru sectorul 2, cât şi cea pentru sectorul 3, precum şi toate propunerile de reorganizare pe care le-am gândit”, a spus Firea.

Primarul sectorului 4, Daniel Băluță doreşte să candideze din partea PSD

Un semn de întrebare este reprezentat de posibilă validare pentru alegerile locale 2020 a actualului edil din sectorul 4 al Bucureştiului. Momentan, candidatura acestuia nu este sigură. Totuşi, întrebat de jurnalişti, Daniel Băluță considera că locului lui este pe listele PSD şi că îşi doreşte o coaliţie de stânga:

„În mod normal şi natural, locul meu e aici. Din partea PSD voi candida, e adevărat că doresc, aşa cum pe partea dreaptă se coagulează o alianţă, îmi doresc ca şi pe partea stângă să facem acelaşi lucru”, a afirmat Daniel Băluţă.

Se va propune dizolvarea Organizaţiei PSD Ilfov

Marcel Ciolacu, preşedintele interimar al PSD, a explicat faptul că în cadrul şedinţei a Comitetului Executiv Naţional care va avea loc joi, va propune, printre altele, şi dizolvarea unei întregi organizaţii social democrate. Vorbim despre organizaţia PSD Ilfov despre care presa a scris că ar fi condusă de interlopu

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat marţi seara că va propune în şedinţa CExN al partidului dizolvarea Organizaţiei PSD Ilfov.

„Voi propune în Comitetul Executiv dizolvarea acestei organizaţii, chiar dacă suntem în prag de alegeri şi sunt ferm convins că avem capacitatea de a face o echipă rapid acolo, să fim pregătiţi şi la Ilfov de alegeri. (…) Este inadmisibil aşa ceva. Am aflat din presă. Nu am crezut aşa ceva. Am avut o discuţie cu preşedintele de organizaţie acum aproximativ o lună de zile, i-am spus că în echipa dânsului există o persoană asupra căreia sunt foarte multe bănuieli de implicări într-o anumită zonă care nu ne reprezintă şi chiar i-am spus să ia măsurile necesare de a fi schimbat din funcţie, respectiv de secretar executiv”, a spus Ciolacu.

El a afirmat că joi va propune dizolvarea organizaţiei şi numirea unei echipe interimare la Ilfov.

Reacţia liderului PSD vine în contextul în care Rise Project a scris că organizaţia PSD Ilfov a fost capturată de Clanul Sportivilor. O înregistrare internă arată cum lumea interlopă folosește cel mai mare partid din România drept comandament central al unor combinații imobiliare de milioane de euro.

Adauga un comentariu