Economic Local

CFR Călători caută firme pentru transportul valorilor! Contractul este de peste 100.000 de euro

Publicat: 05 feb. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
CFR Călători caută firme pentru transportul valorilor Contractul este de peste 100.000 de euro
CFR Călători are nevoie de mașini blindate pentru transportul valorilor

Valorile CFR Călători vor fi transportate cu mașini blindate. Serviciile de transport și colectare vor fi achiziționate pentru toate sucursalele CFR la nivel de regiune. La procedură a fost depusă o singură ofertă din partea unei asocieri

Sucursala Regională de Transport Feroviar de Călători Iași achiziționează servicii de colectare, transport și predare valori bănești. Recent, CFR a lansat procedura cu o prevedere bugetară de 562.320 lei, fără TVA, adică 120.000 de euro. La licitație a fost depusă o ofertă din partea asocierii Banca Comercială Română SA – CIT One SRL.

„Serviciul de colectare, transport și depunere a volorilor bănești din subunitățile SRTFC Iași la unitățile teritoriale bancare sau centre de procesare constă în asigurarea personalului necesar efectuării colectării încasărilor, pazei și transportului valorilor cu mijloace proprii ale prestatorului, în conformitate cu prevederile legale. Reprezentantul achizitorului va putea asista la desigilarea genților/sacilor de valori și la numărarea banilor la sediul unităților bancare teritoriale, prezentând delegație în acest sens, lucru agreat de către bancă. Neprezentarea la timp a reprezentantului achizitorului spre a asista la desigilare și numărare, la orele stabilite de bancă, nu poate opri desigilarea genților/sacilor și numărarea banilor de către casiera băncii”, se arată în caietul de sarcini.

Firmele specializate trebuie să asigure transportul cu mașini blindate

Câștigătorul contractului trebuie să respecte o serie de condiții.

„Transportul valorilor monetare din subunitățile CF până la unitățile bancare teritoriale sau în centrele de procesare corespunzătoare ariei de activitate a SRTFC Iași se va efectua cu mașinile blindate ale firmei prestatoare, conform graficului de colectare. Când colectarea numerarului se întrerupe din cauze neprevăzute, firma colectoare va anunța imediat telefonic clientul, comunicându-se perioada de întrerupere a colectării. Fiecare agent colector de încasări va poseda o legitimație/autorizație nominală emisă și ștampilată de societatea transportatoare, cu fotografie având mențiunile: colector încasări, numărul de identificare și denumirea firmei specializate”, se mai arată în documentația procedurii.

Comisia de evaluare va alege oferta cu prețul cel mai mic.

Spitalul CFR va beneficia de lucrări de reabilitare termică

Nu în ultimul rând, Spitalul Clinic „Căi Ferate” Iași anunță un nou program de achiziții. În cursul zilei de ieri, a fost programată licitația pentru realizarea lucrărilor de reabilitare termică a corpurilor de clădire A și D. Valoarea estimată a contractului este de 8.260.159 lei, fără TVA, aproximativ 1,7 milioane de euro. Procedura a fost organizată și la începutul anului 2020, dar a fost anulată din cauza lipsei de ofertanți.

În ceea ce privește corpul A, imobilul a fost expertizat în perioada 1970 – 1971, având destinația de secții de spital. Corpul D a fost proiectat în perioada 1962-1963 ca sediu al Miliției. Ulterior, clădirea a fost preluată de Regionala CFR Iași, în anul 1985. S-au făcut transformări pentru ca imobilul să aibă destinația de spital. Obiectivul investiției constă în sporirea eficienței energetice, prin lucrări de anvelopare.

Adauga un comentariu