Sport

CFR Cluj a avut ghinion la tragerea la sorți din Europa League! Poate da în turul trei peste echipa de care a vrut să scape Dan Petrescu

Publicat: 02 sept. 2020

CFR Cluj va juca în turul trei preliminar al Europa League cu învingătoarea dintre Djurgardens (Suedia) și Europa (Gibraltar), antrenorul Dan Petrescu anunțând că și-ar fi dorit să evite o confruntare cu suedezii.

Eliminată din preliminariile Champions League la penalty-uri de Dinamo Zagreb, CFR Cluj va juca în turul trei preliminar al Europa League cu învingătoarea dintre Djurgardens (Suedia) și Europa (Gibraltar). Suedezii au prima șansă în duelul cu reprezentanta Gibraltarului. Chiar înainte de tragerea la sorți pentru primul tur preliminar al Champions League, Dan Petrescu a declarat că nu și-ar dori o deplasare în Suedia.

„Noi sper să schimbăm obiceiul. Să avem și noi noroc, să jucăm acasă. Nu vreau să jucăm cu echipa din Suedia, că șansele nu-s așa mari. Dacă jucăm în Suedia, șansele sunt mai mari la ei. Noi, deocamdată, am pierdut patru jucători importanți și avem probleme”, a spus atunci „Bursucul”.

Lotul suedezilor este cotat la 13 milioane de euro, mult sub cel al CFR Cluj

Lotul suedezilor este cotat la aproximativ 13 milioane de euro, mult sub cel al CFR-ului, care are o cotă de piață de 23,3 milioane de euro. Djurgardens a câștigat titlul în sezonul precedent la un singur punct diferență de Malmo. Suedezii au fost eliminați de Ferencvaros din Champions League, 2-0.
Europa FC nu ar trebui să le pună probleme suedezilor. Cu un lot cotat la 1,65 de milioane de euro (cât Damjan Djokovic sau Andrei Burcă), formația din Gibraltar și-a egalat cea mai bună performanță din istoria clubului: calificarea în turul doi al Europa League. În 2017, aceștia au fost eliminați tot de o formație din Suedia, AIK.

Kevin Boli și-a făcut bagajele! Turcii anunță transferul fundașului de la CFR Cluj

Dan Petrescu îl poate pierde pe Kevin Boli (29 de ani) în următoarele zile. Discuțiile dintre CFR Cluj și Samsunspor pentru fundașul ivorian au avansat în ultima perioadă.
Fotbalistul ar fi bătut deja palma cu Samsunspor, iar turcii trebuie să stabilească și ultimele detalii cu CFR Cluj. Dacă nu se întâmplă ceva neprevăzut, Boli va semna un contract valabil pe doi ani cu gruparea din eșalonul secund din Turcia, anunță TFF Ligler.

Ar fi a doua oară când Boli este vândut de CFR Cluj. Prima oară a fost cumpărat de chinezii de la Guizhou Hengfeng, pentru 2,5 milioane de euro, în 2018. În această vară, fundașul a fost răscumpărat pentru 300.000 de euro și a semnat un contract valabil până în 2023.
În prezent, fundașul născut în Franța, la Lens, este cotat la 1,1 milioane de euro de site-urile de specialitate.

Gabi Balint l-a pus la zid pe Kevin Boli, după meciul cu Dinamo Zagreb: „El a îngropat echipa”

Meciul cu croații din preliminariile Ligii Campionilor a fost decis la loviturile de departajare de ratarea lui Boli care a trimis mult peste poartă, astfel că Dinamo Zagreb a obținut calificarea în actul următor al competiției.

„Boli a îngropat-o pe CFR Cluj. După ce a greșit în campionat a apărut și acest meci unde a comis-o grav. Nu cred că trebuia să joace, poate era mai bine cu Burcă în centru acolo. Cred că aici a greșit Petrescu. Recunosc că nu mi-a displăcut jocul lui CFR.

Întotdeauna la penalty-uri importanți sunt primii executanți și al cincilea. Văd că l-a pus pe Golofca… Înțeleg că Deac a refuzat pentru că a ratat, deși el era executantul numărul 1. El ar fi trebuit să execute al cincilea. N-are o inteligență de joc excepțională Golofca. Pune-l pe Rondon, pune-l pe Djokovic să execute. Astea au fost niște probleme grave ale conducerii tehnice.
Dacă un jucător termină meciul și nu are nicio problemă, antrenorul ar trebui să-i spună să bată, că antrenorul își asumă responsabilitatea. Dacă ai probleme, cârcei, atunci nu-l pui să bată. Trebuie să-i întrebe pe jucători de ce n-au bătut?”, a spus Balint.

Adauga un comentariu