Sport

Motivul pentru care Dan Petrescu nu a rămas la București, deși este bolnav de COVID-19, și va fi internat la o clinică din Cluj

Publicat: 23 iul. 2020
Dan Petrescu a fost depistat pozitiv cu virusul COVID-19, dar nu a rămas la București și va fi internat la o clinică din Cluj.
Dan Petrescu a fost depistat pozitiv cu virusul COVID-19, dar nu a rămas la București și va fi internat la o clinică din Cluj.

Lovitură de teatru în Liga I de fotbal, după ce Dan Petrescu, antrenorul de la CFR Cluj, a fost depistat pozitiv cu virusul COVID-19. Situația se complică în fotbalul românesc după o nouă zi în care la Dinamo și la CFR Cluj au fost depistate cu COVID-19 mai multe persoane din loturile celor două grupări.

Gruparea ardeleană se confruntă cu mari probleme pe final de campionat, unde duce o luptă la baionetă cu Universitatea Craiova, lider distanțat la patru puncte (CFR are un meci mai puțin). Cu mai multe cazuri de îmbolnăriviri în sânul echipei, CFR suferă de azi și mai mult.
Dan Petrescu a aflat azi că a fost infectat cu COVID-19, iar corabia vișinie nu-l are, deocamdată, la timonă, chiar pe căpitanul ei.
„Chiar dacă nu simte foarte rău, a dat semne de oboseală, a avut dureri de cap”.

Potrivit unei surse apropiate clubului din Gruia, oficialii celor de la CFR au căutat o clinică în care fostul fundaș de la Chelsea să rămână singur în cameră. Cum la București nu au găsit o astfel de unitate sanitară, s-au îndreptat spre Cluj-Napoca.
„Dan Petrescu nu e asimptomatic. Chiar dacă nu se simte foarte rău, a dat semne de oboseală, a avut dureri de cap”, dezvăluie, o sursă apropiată „feroviarilor”.

Lista persoanelor de la CFR Cluj infectate cu noul coronavirus:

Cristi Manea (fundaș)
Claudiu Petrila (mijlocaș)
Grzegorz Sandomierski (portar)
Cristi Bălgrădean (portar)
Adrian Păun (mijlocaș)
Damjan Djokovic (mijlocaș)
Cătălin Golofca (mijlocaș)
Cristian Moldovan (antrenor cu portarii)
Costin Curelea (antrenor secund)
Cristian Dragotă (preparator fizic)
Bogdan Aldea (preparator fizic)
Radu Pralea (kinetoterapeut)
Dan Petrescu (antrenor principal)

Justin Ștefan: „La Dinamo se continuă ancheta epidemiologică”

Justin Ștefan, secretarul general al LPF, spune că prioritatea forului pe care îl reprezintă este aceea de a gestiona aceste focare de infecție și colaborează cu DSP Ilfov în acest sens. Obiectivul este acela ca sezonul să se încheie pe teren, iar meritul sportiv să fie cel care primează. „Azi, la 12, am avut o ședință la nivelul LPF. Avem două obiective majore. Unul dintre el este cel legat de finalizarea competiției conform calendarului, dacă vor exista date. Când a pornit competiția, a fost un beneficiu social. După starea de urgență a fost foarte bine că am reînceput competiția. Celălalt obiectiv e reprezentat de controlarea focarului de la cele două cluburi și stingerea lui. Am primit un sprijin foarte bun de la DSP Ilfov. Ei sunt alături de noi cu o parte din aceste focare. Contează foarte mult sănătatea pentru o astfel de instituție. În momentul de față, la Dinamo se continuă ancheta epidemiologică. Până atunci, nu putem programa echipa. Iar pentru CFR se așteaptă retestarea echipei. După aceea, vom hotărî împreună ce se întâmplă mai departe. Vedem ce se întâmplă mai departe cu CFR. Probabil mâine sau chiar poimâine vom vedea dacă programarea meciului cu Botoșani, de duminică, rămâne valabilă sau nu. Acum nu avem nicio decizie de amânare”, a spus Justin Ștefan.
Dan Petrescu (52 de ani) a aflat astăzi că este infectat cu noul coronavirus. Digi Sport a aflat că tehnicianul va fi internat la Cluj Napoca, la o clinică unde va sta singur în cameră. Se pare că antrenorul de la CFR Cluj nu este asimptomatic. A avut dureri de cap și a dat semne de oboseală, după cum a povestit o sursă pentru digisport.ro.

Ce scriu englezii, după ce au aflat că Dan Petrescu va fi internat

Vestea problemelor de sănătate ale lui Petrescu a ajuns și în Anglia, acolo unde fostul internațional este cunoscut.
„Fostul star de la Chelsea a ajuns la spital, după ce a fost testat pozitiv la coronavirus în urma focarului izbucnit la Cluj”, a scris astăzi publicația The Sun. „Petrescu este al 13-lea angajat al clubului din Transilvania lovit de COVID-19”, mai notează sursa citată. „Petrescu, cel care are 95 de selecții pentru echipa națională, va sta cel puțin 48 de ore în spital, potrivit surselor de la București. El a ajutat-o pe Chelsea să câștige Cupa Cupelor, Cupa Angliei, Cupa Ligii și Supercupa Europei în timpul perioadei petrecute în vestul Londrei. Și-a încheiat cariera de cinci ani la Chelsea în 2000”, mai scriu jurnaliștii britanici.

„E izolat, respectă toate regulile!”. Dan Petrescu, o legendă la Chelsea

Publicația Show Sport îl citează pe Nikolay Pyrneu, agentul lui Dan Petrescu. Acesta a declarat că antrenorul se simte bine și a depășit perioada complicată.
„A fost slăbit în primele două zile, dar acum e bine. Să sperăm că totul va fi în regulă și nu vor apărea complicații. E izolat, respectă toate regulile. Cât nu e disponibil, secunzii săi se vor ocupa de echipă”, a spus agentul.
Dan Petrescu a venit în Anglia în 1994, când a semnat pentru Sheffield Wednesday. După un an, s-a mutat la Chelsea, pentru care a evoluat până în anul 2000. E considerat și astăzi unul dintre jucătorii emblematici ai londonezilor. Bradford City și Southampton sunt și ele în CV-ul „Bursucului”, care a părăsit fotbalul englez în 2002.

Adauga un comentariu