Sport

CFR Cluj, „în piuneze”! Campioana României a pierdut calificarea în Liga Campionilor și doi oameni importanți în meciul cu Dinamo Zagreb

Publicat: 28 aug. 2020
CFR Cluj a fost eliminată din preliminariile UEFA Champions League de Dinamo Zagreb, iar Alexandru Chipciu și Gabriel Debeljuh au încheiat partida accidentați.
CFR Cluj a pierdut calificarea în Liga Campionilor și doi oameni importanți în meciul cu Dinamo Zagreb

CFR Cluj a fost eliminată din preliminariile UEFA Champions League de Dinamo Zagreb, iar Alexandru Chipciu și Gabriel Debeljuh au încheiat partida accidentați

Dramatism total în meciul CFR Cluj – Dinamo Zagreb, din turul II preliminar din Liga Campionilor la fotbal. A fost nevoie de prelungiri și lovituri de departajare pentru a se stabili echipa calificată în runda următoare, iar campioana Croației a avut câștig de cauză.
La finalul partidei, Dan Petrescu a declarat că și-ar fi dorit să aibă la dispoziție mai multe soluții pentru ofensivă, dar a vorbit în termeni laudativi de croatul Gabriel Debeljuh:

„Am jucat cu o echipă foarte bună și cred că nu ne-am făcut de râs, ținând cont de faptul că sunt jucători nepregătiți fizic, abia au venit, cum e Debeljuh. Nici nu știu cum a putut copilul ăsta să joace 120 de minute. A venit de acasă, are doar două antrenamente cu noi.
Chipciu a făcut ruptură la pauză. Omrani e accidentat și el. Am avut puține soluții, aveam nevoie de un jucător de atac care să schimbe meciul. Ei s-au apărat cu toată echipa la 2-2 și în prelungiri nu am realizat prea multe”.

CFR Cluj, eliminată după penalty-uri de Dinamo Zagreb

După ce a pierdut calificarea la loviturile de departajare, Dan Petrescu s-a arătat foarte dezamăgit că a fost eliminat în acest fel. Antrenorul lui CFR Cluj spune că a fost toată toată cariera un ghinionist în astfel de momente ale jocului.
De asemenea, Petrescu a recunoscut că Deac a refuzat să fie în primii cinci executanți ai campioanei, mijlocașul ratând un penalty și în timpul regulamentar. În locul său a executat Cătălin Golofca, care a ratat într-un moment în care CFR Cluj se putea califica.

„N-am câștigat niciun meci în cariera de antrenor la penalty-uri. Când ajung la penalty-uri de acum, o să plec, pentru că n-are rost. Alegerile sunt sigur că vor fi comentate. Au fost simple, pentru că ceilalți n-au vrut să bată. Trebuia să bată Deac, era obligat.
Cei care au bătut sunt doar ăia care au vrut să bată. Noi am putut trece doar 10 jucători pe listă, iar Debeljuh a ales să fie trecut pe bancă, pentru că avea crampe, cârcei. Chiar dacă îi alegeam eu sau nu, ăștia sunt cei care au vrut să bată”.

CFR Cluj a părăsit preliminariile Champions League în turul doi preliminar, după înfrângerea cu Dinamo Zagreb, venită după executarea loviturilor de departajare.
Iuliu Mureșan, fost președinte la CFR Cluj, consideră că echipa lui Dan Petrescu a avut un joc bun și că diferența de valoare dintre cele două grupări nu a fost vizibilă pe teren. Totuși, Mureșan transmite că eliminarea clujenilor nu ar trebui să surprindă, având în vedere problemele cu care se confruntă fotbalul românesc.

Concluzia lui Iuliu Mureșan după eliminarea CFR-ului

„CFR Cluj a demonstrat încă o dată că este o echipă bună, cea mai bună din campionatul românesc. Nu a fost o diferență mare între CFR Cluj și Dinamo Zagreb. A fost și problema cu terminarea târzie a campionatului, nu s-au putut face transferuri, nu prea sunt bani, sunt problemele fotbalului românesc”, a transmis Iuliu Mureșan.

După înfrângerea cu Dinamo Zagreb, CFR Cluj a „retrogradat” în preliminariile Europa League. Campioana României are asigurată prezența în turul trei preliminar, dar, cu noroc la tragerea la sorți, poate ajunge direct în play-off.
Până la următorul joc din cupele europene, CFR Cluj va disputa duelul din runda a doua a Ligii 1, împotriva lui Sepsi, duminică, de la ora 21:00.

Presa croată, înmărmurită după „drama de la Cluj”, unde fanii lui Dinamo au pierdut „ani din viață”

Dinamo Zagreb a eliminat-o dramatic pe CFR Cluj, în turul doi preliminar din UEFA Champions League. Croații s-au impus la penalty-uri, scor 6-5, după ce scorul fusese egal, 2-2, la capătul a 120 de minute.
Gruparea din Zagreb a evoluat mai bine de o oră în zece oameni, după ce apărătorul francez Teophile Catherine a fost eliminat, la începutul reprizei secunde. Astfel, succesul lui Dinamo a fost și mai apreciat de presa croată, care a alocat spații largi partidei de la Cluj.

„Dramă la Cluj”, a titrat publicația Sportske novosti.

„Dinamo s-a calificat în al treilea tur preliminar cu un jucător în minus. A primit și un gol în prelungiri, apoi s-a ajuns la penalty-uri”, mai scriu jurnaliștii croați.

Aceeași publicație notează o declarație a antrenorului Zoran Mamic, care a spus că „a fost cel mai stresant meci”.
Cotidianul 24sata.hr îl ridică în slăvi pe fundașul central Josko Gvardiol, care și-a păstrat calmul pe tot parcursul meciului și apoi a executat perfect un penalty, în ciuda faptului că are doar 18 ani.

„E grozav, un erou. Are doar 18 ani, dar atât de mult sânge rece!”, au subliniat ziariștii.

Laude pentru Livakovic și momentul în care croații au crezut că totul s-a terminat
De asemenea, croații îl citează pe Amer Gojak.

„A fost cel mai dificil meci din cariera mea. Am murit pe teren”, a spus fotbalistul de 23 de ani.

În aceeași publicație, Cvitanovic, un fost golgheter al echipei din Zagreb, spune că, după ce Bălgrădean a parat penalty-ul lui Gojak, a crezut că totul s-a terminat. „Am crezut că vom fi eliminați”, le-a zis ziariștilor fostul jucător al lui Dinamo.

„Livakovic e uriaș”, au scris jurnaliștii de la croatiansports.com, publicație de limbă engleză, în timp ce ziarul Vecernji a titrat:

„Dinamo a eliminat-o pe CFR Cluj după o dramă incredibilă, cu 120 de minute și penalty-uri!”.

„Dinamo a ajuns în turul preliminar din Champions League după un meci care le-a luat fanilor câțiva ani de viață”, au mai scris croații.

Adauga un comentariu