Local

CFR Iași caută firme care să monteze sisteme de supraveghere video la casele de bilete

Publicat: 29 oct. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
CFR Iași caută firme care să monteze sisteme de supraveghere video la casele de bilete
Casele de bielte CFR vor fi supravegheate video

Casele de bilete ale CFR Iași vor fi supravegheate video. Vor fi implementate și sisteme de avertizare în caz de efracție. Licitația pentru furnizarea serviciilor este programată la începutul lunii noiembrie 2022. Oferta cu prețul cel mai mic este un criteriu de departajare în cadrul procedurii

SNTFC „CFR Călători” SA organizează o nouă licitație pentru obiectivele din regiunea Moldovei. Astfel, pe data de 08.11.2022 va fi organizată o licitație pentru furnizarea serviciilor de instalare sisteme de avertizare efracție, supraveghere video și control acces la casele de bilete ale stațiilor și agențiilor de voiaj. Valoarea estimată a contractului este de 222.082 de lei, fără TVA, aproape 45.000 de euro. Echipamentele vor fi instalate în stațiile din Iași, Suceava, Vaslui, Botoșani, Neamț și Bacău.

„Sistemul de supraveghere video cu camere de luat vederi este destinat supravegherii incintei, sistemul de avertizare efracție reprezentând soluția tehnică de protecție electronică la tentativele de efracție. Sistemul de control acces are ca scop restricționarea accesului în spațiile ce deservesc activitatea specifică de exploatare din casele de bilete”, se arată în caietul de sarcini. Comisia de evaluare va alege oferta cu prețul cel mai mic.

CFR Iași caută firme care să monteze sisteme de supraveghere în mai multe stații

Conform necesarului, în județul Iași, sistemele vor fi montate în stațiile Iași, Târgu Frumos, Podu Iloaiei, Pașcani și Nicolina. Lucrările ar urma să fie executate în termen de 60 de zile de la semnarea contractului.

„Garanția echipamentelor nou montate și a lucrării este de 24 de luni de la data recepției și punerii în funcțiune a sistemului de supraveghere video, sistemului de avertizare efracție și sistemului de control acces. În perioada de garanție, transportul echipamentelor și specialiștilor, în vederea realizării operațiunilor de mentenanță, se realizează în exclusivitate pe cheltuiala firmei executante. În condițiile în care anumite echipamente există deja la teren și nu vor fi introduse ca echipamente noi de către ofertant, acestea vor face obiectul verificării acestora, dar nu vor fi supuse garanției de 24 de luni”, se mai arată în documentația procedurii.

La un moment dat, angajații CFR au organizat proteste, fiind nemulțumiți de nivelul salariilor.

Arborii din apropierea căilor ferate vor fi tăiați

Totodată, CFR a anunțat alte achiziții pentru furnizarea serviciilor de tăiere a arborilor periculoși din zona de siguranță a căii ferate. La nivelul Regionalei Căi Ferate Iași a fost stabilită o valoare estimată a contractului de 4.530.560 de lei, fără TVA, aproape 1 milion de euro. Recent, la sesiunea de deschidere a ofertelor s-au prezentat Anasiarom Forest SRL (Timiș), Gdo Mov Impex SRL (Maramureș), asocierea Diatours SRL (Bistrița Năsăud) – Iza Pop SRL (Bistrița Năsăud) și asocierea Rogera Prest Com SRL (Timiș) – Rogera SRL (Timiș). În zona trecerii de nivel a drumurilor cu calea ferată trebuie asigurată vizibilitatea pe o rază de 150 de metri.

Din cauza vizibilității reduse, CFR a fost amendată în urma unui accident rutier petrecut în localitatea Hălăucești, județul Iași.

Adauga un comentariu